Умна химикалка: Livescribe Echo Smartpen

В офиса сте. Провежда се важно съвещание. Искате да запишете всичко, което вашият шеф говори в момента – при това с продукт, който впоследствие лесно ще дигитализира текста и ще го пренесе в Google Docs или PDF файл?

Няма проблеми – достатъчно е да ползвате 8-гигабайтовата Livescribe Echo Smartpen. Това е уникален продукт, съчетаващ компютър и химикалка в едно. Той би ви бил полезен в случаите, когато трябва да водите ужасно бързо записки. Нещо повече – тази химикалка има вграден рекордер и камера, които синхронизират това, което пишете с това, което чувате. Какво означава това? Да речем, че пишете и записвате звук едновременно. Когато посочите определена част от текста с химикалката, тя ще ви “каже” какво точно е било говорено в конкретния момент. Уникално, нали?

Единствената уловка е, че трябва да притежавате хартия със съответните кодове, които тя разпознава и чрез които се управлява. Например за да започне да записва звук, е достатъчно да “кликнете” с писеца върху съответната “иконка” (маркер) на хартията (камерата я разпознава и активира опцията за запис). При покупката на Livescribe Echo Smartpen ще получите един бележник от 100 страници. Той, разбира се, ще се изхаби за отрицателно време. Добрата новина е, че може да си принтирате специалните листове и вкъщи, което ще ви спести разходите по купуването на нов бележник.

Като една себеужаваща се умна химикалка и върху тази могат да бъдат инсталирани най-различни приложения. Например преводач, който би ви бил от полза при различни бизнес срещи с чуждестранни клиенти.

Въобще – това е един изключително удобен и компактен мултифункционален продукт, подходящ за всеки малък или голям офис.