Samsung отново подгони Apple в съда

Apple се оказа въвлечен в поредната съдебна битка, след като две други компании заведоха поредица от нови дела срещу гиганта от Купертино.

Най-напред това направи Samsung, като южнокорейската компания подаде цели четири обвинения срещу Apple само в рамките на изминалата седмица. Първото дело по тях ще се гледа още в началото на следващата седмица в Холандия.

Съдебните власти в страната не пожелаха да разкрият подробности относно характера на делото, но по всичко личи, че то е продължение на споровете, които Samsung и Apple вече водят в Съединените щати и други европейски страни относно предполагаеми нарушения на патенти от страна на Apple.

По същото време, но напълно самостоятелно компанията S3 Graphics също заведе две дела срещу Apple, обвинявайки я в нарушение на патенти за 3D рендеринг и VGA контролери. И двата патента са издадени през 90-те години на миналия век. Делата са заведени във Вашингтон и визират специално iPhone, iPad и iPod Touch продуктите на Apple, както и няколко лаптопа и десктопа, всички от които се сочат за потенциални “нарушители” на патентите.