Apple отново най-предпочитан от клиентите

За рекордната осма поредна година Mac машините на Apple се оказаха компютъра, в който най-много потребители имат доверие.

Това е в резултат на отличното представяне на компанията според American Customer Satisfaction Index или Индекса за удовлетворение на клиентите, който отчита отношението на потребителите към битовата електроника.

Mac компютрите са получили 87 точки от максимум 100 възможни, което е повишение с 1 процент спрямо миналата година и с 18 процента спрямо 1998 г., когато бе отбелязано най-ниското класиране на Apple.

За втора поредна година подгласник на Apple е HP, който регистрира 78 пункта, което също е повишение с 1 процент спрямо 2010 г.

Dell и Acer си поделят третото място като и двата производителя имат по 77 точки. Любопитно е, че и миналата година американската и тайванската компании имаха същия резултат.

Като цяло ACSI отчита, че средното ниво на доверие на потребителите спрямо продаваните на пазара компютри е 78 пункта и остава непроменено спрямо 2010 г.

Освен това индексът отбелязва цялостно задоволство от потребителската електроника.

“Хората постепенно ъпгрейдват наличната си техника като се ориентират към телевизори с по-добро качество и повече характеристики и Blu-ray плейъри, които стават все по-достъпни и широкоразпространени. Очевидно е, че потребителите са доволни от това, което в момента им предлага пазара и индустрията”, се казва в анализа.