Лаптоп: Samsung NP-R538EP

 

Един стилен лаптоп, който ще се впише идеално в мобилния ви начин на живот благодарение на своя ергономичен инженеринг и възможност за дълготрайна работа.

NP-R538EP предлага за всеки по нещо – ще намерите версии с елегантен кант или шаблони с малки диаманти. Един хубав външен вид обаче не би бил нищо без мощни технически характеристики. За тази цел се грижи процесорът Intel Core i3.

Ако се спрете над NP-R538EP- DT01BG, ще получите 2.53 GHz CPU с 3 мегабайта кеш, 4 гигабайта оперативна памет и цели 500 гигабайта свободно дисково пространство. 15.6-инчовият гланцов LED HD дисплей (максимална резолюция 1366 x 768) пък е подходящ както за работа, така и за да се насладите на своята мултимедийна колекция. Що се отнася до видео картата – откриваме ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 с 512MB DDR3 собствена памет.

Лаптопът разполага и с две вградени говорители (всеки по 1.5 вата), както и уеб камера, което означава, че всякакви допълнителни аксесоари биха били напълно излишни. По отношение на портове положението също е отлично – VGA, HDMI, извод за слушалки, порт за микрофон (наличен е и вътрешен), 3 USB 2.0 (уви, 3.0 не се поддържа и 3-в-1 (SD, SDHC, MMC) слот с четец за различни карти

На практика това е едно достъпна в ценово отношение високотехнологична мобилна машина, която ще бъде вашият незаменим спътник по време на поредната командировка, или просто когато решите да отидете на ваканция с приятели или вашето семейство. NP-R538EP е сравнително лек (2,4 кг), а пропорциите му са повече от компактни (379,6 x 255,5 x 32,4 мм).

NP-R538EP предлага и някои интересни функции. Ако трябва да се концентрирате над ежедневните си задачи, последното нещо, което бихте искали, е силният и монотонен звук от преносимия компютър. За щастие лаптопът предлага супертих режим, който се включва чрез клавишната комбинация Fn + F8. Всъщност, NP-R538EP  предлага три оперативни режима – тих, нормален и скоростен. По този начин можете да постигнете тишина и спокойствие само с едно натискане.

Един от най-големите плюсове на продукта е неговата издръжливост. Чрез 6-клетъчната батерия в Samsung NP-R538EP може да го използвате часове наред, без презареждане. С други думи – това е вашият незаменим спътник. Било то в офиса, в командировка или на почивка.