Galaxy S II с най-добра графика

Galaxy s II на Samsung е смартфонът с най-добри графични възможности, показва ново изследване. Искате нещо още по-бързо? Тогава за вас е iPad, макар че той не е телефон.

Проучването е дело на сайта AnandTech и според него Galaxy s II, който използва чипа от висок клас Mali-400, базиран на ARM, има най-добра графика.

“Samsung използва четириядрена версия на Mali-400 и това, което получаваме в резултат е зашеметяващо”, пише сайтът, който твърди, че с еволюцията на РС-тата графиката на смартфоните също се превръща в ключова характеристика. Samsung Galaxy s II например използва 4.3-инчов WVGA AMOLED дисплей с резолюция 800х480. Всички други телефони от този клас, вклчително и фитовия Motorola Droid Bionic, са с резолюция от едва 540х960.

Проучването на AnandTech показва, че единственото мобилно устройство с по-добра графика от Samsung Galaxy s II е… iPad. В анализите таблетът печели 85.7 пункта, което е двойно повече от 42-те точки на Galaxy S II, но реално участва в класацията само за сравнение, тъй като не е смартфон.