Spider Phone: таблет, лаптоп или…

Корейският телекомуникационен гигант КТ анонсира нов концептуален смартфон, който може да се превъплъщава в мобилна платформа за игри, таблет или пълноценен лаптоп. Наричано Spider Phone, устройството работи на принципа на Motorola Atrix и Asus Padfone, тъй като може да се свързва с няколко различни аксесоара, които разширяват многократно възможностите му.

Така например към лаптоп конфигурацията може да включите QWERTY клавиатура, външна батерия и дори мишка и външен хард диск чрез USB порт. Като таблет джаджата разполага с 10.1-инчов дисплея и специално създаден потребителски интерфейс, който да улеснява работата.

Накрая, за да поиграете на игри под Android, е необходимо само да включите приставката, която реално прилича на конзолен контролер.

Всички тези устройства всъщност допълват основния вид на джадата, която реално е смартфон с двуядрен Qualcomm процесор на 1.5 GHz и 16 GB вътрешна памет. Като телефон, Spider Phone разполага с доста широк 4.5-инчов екран с 1280х800 резолюция, две камери (8-мегапикселова на гърба и 3-мегапикселова отпред) и Android 2.3.4 Gingerbread с кустомизиран интерфайс.

Spider Phone ще излезе на пазара в Корея през ноември или декември тази година. Засега не се предвижда версия за износ, тъй като КТ възнамерява най-напред да изчака реакцията на потребителите в страната.