Професионален монитор: LG M3202C

Професионалните монитори, наричани още публични дисплеи, са навсякъде около нас – в банковия клон, в пощенската станция, пред лекарския кабинет, на бюрото на професионалния арфитект и къде ли още не. Те представляват ефектен и икономичен начин за излагане на важна информация, рекламни съобщения или мултимедия, която да забавлява посетителите на някое заведение.

Със своя 32-инчов екран LG M3202C е такъв дисплей, който по нищо не отстъпва на стандартните HD телевизори, които хората ползват в уюта на дома си . Моделът поддържа HD Ready стандарт, което означава, че може да възпроизвежда без проблем видео във формат 720р и резолюция 1366х768. Дисплеят е широкоекранен във формат 16:9, така че да представя висококачествени изображение от филми и дори игри без никаква загуба на качество и картина. На толкова широк работен плот може да отваряте дори текстови и други документи, да ги съпоставяте, сравнявате и работите в няколко прозореца едновременно.

С контраст от 3000:1 LG M3202C е в състояние да покаже достоверно най-различни нива на яркост, включително от HD и Blu-ray филми, видео клипове и др. Самата яркост е 500 cd/m2, а екранът е оптимизиран за работа в осветени помещения, без това да води до загуба на качеството на образа.

За разлика от повечето LCD дисплеи, които въпреки плоския си вид не са от най-тънките, LG M3202C е създаден с ясното съзнание, че ще трябва да бъде максимално гъвкав. Размерите му са 25.2”х7.4”х23.3”, а теглото – едва 4 килограма.  Екранът може да бъде поставен практически навсякъде – на бюро, на стена, на витрина и т.н. Благодарение на специалната си функция за ротация на образа LG M3202C се върти в две позиции: портретна и пейзажна. В зависимост  от това за какво точно ще използвате монитора, може да предпочетете едната или другата позиция. Пейзажното (хоризонтално) разположение е по-добро, ако мониторът е поставен на стена или възпроизвежда стандартна картина, докато портретната (вертикална) позиция е по-удобна за представяне на вертикална информация.

За свързване са предвидени достатъчно опции, сред които DVI-D, D-Sub, компонентно видео/аудио и, разбира се, HDMI порт за връзка с HD устройства.

Гъвкав и лесен за инсталиране,  LG M3202C представлява много добър избор най-вече за компаниите от малкия и среден бизнес, които искат да наблегнат на рекламата или да създадат приятно усещане у своите клиенти и гости.