Apple подготвя въвеждане на USB 3.0

В опит най-сетне да облекчи оплакванията на своите клиенти относно ограничения избор на периферия, Apple изглежда обимсля въвеждането на USB 3.0 стандарта, който става все по-популярни при РС-тата.

Доскоро ексшефът на компания Стийв ДЖобс твърдеше, че потребителите реално не се нуждаят от по-бързи скорости на трансфер на файлове, но по всяка вероятност Apple ще промени стратегията си, след като Джобс се отегли от поста си.

Това твърди сайтът VR-Zone, който лансира тезата, че компанията усилено проучва възможността за въвеждането на USB 3.0.

“Доста хора се направо разочаровани, че Apple не проявява никакъв интерес към новия и многократно по-бърз стандарт, но ние научихме, че компанията все още проучва тази възможност. Все още не се знае кога и как точно ще стане това, но нашият източник твърди, че въвеждането на USB 3.0 ще се случи преди Intel да интегрира въпросния стандарт в своите чипсети”.

Ключовата дума в това изявление е “преди” – предполага се, че Intel възнамерява да включи USB 3.0 в новата серия чипове Ivy Bridge, която се очаква догодина. Ако информацията на VR-Zone е коректна, то Apple по всяка вероятност ще се опита да изпревари събитията с анонса на USB 3.0 интеграция към края на 2011 г.