За нас

Smartage.bg е технологична медия със силен фокус върху анализите и прогнозите за бъдещето на технологиите.

“Софтуерът изяжда света” – тази мисъл на популярния IT специалист, визионер и рисков инвеститор Марк Андрийсън вече многократно се е потвърдила във времето и едва ли има някой, който да не се е убедил в огромното влияние на дигиталните технологии върху живота ни. Влияние, което има безброй позитиви, но създава и страхове – понякога напълно основателни.

Много скоро ние ще се събуждаме в умни домове, които ще ни спестяват време, ще бъдат по-енергийно ефективни и щадящи околната среда, както и по-сигурни. Ще пътуваме в автономни коли, които ще се придвижват много по-безопасно, спасявайки човешки животи. Офисите, фабриките, фермите и градската инфраструктура също ще бъдат по-умни и свързани.

Тази промяна вече се случва, но тепърва предстои нейното ускоряване. Създадохме Smartage.bg именно, за да отразяваме и анализираме различните нейни измерения.

Internet Of Things, автономни автомобили, изкуствен интелект, роботи, финтех, блокчейн, телекомуникации, виртуална и добавена реалност – това са само част от технологиите, за които ще пишем в сайта. Тяхното отразяване обаче не е самоцел. В Smartage.bg ще пишем предимно за начините. по които тези иновации променят живота ни, подобряват го, но също и биха могли да го застрашат. Ще обръщаме внимание както на позитивните, така и на негативните аспекти от технологичната революция.

Присъединете се към нас на едно пътуване, в което летящите коли, хуманоидните роботи и футуристичните устройства ще бъдат обичайна гледка, а границите на възможното и невъзможното ще продължават да се размиват.

Приятно четене!

Александър Александров,
Главен редактор