Бъдещето на технологиите: от социални роботи до виртуална реалност

Нов доклад, изготвен от Toshiba, относно бъдещето на технологиите, представя прогнози за иновативните начини, по които нашият живот ще се промени през следващите години, вследствие на новите технологии и иновации.

Работейки в колаборация с лондонския футуролог доктор Иън Пиърсън (известен специалист в областта на проследяването и прогнозирането на бъдещото развитие на широк спектър от технологии), Toshiba разкрива какви ще са тези иновации в следващите 5, 10 и 20 години:

До 2020 г. самостоятелно управляемите коли ще започнат да се появяват по нашите пътища. Вместо за шофиране, собствениците ще могат да използват времето за пътуване за работа или почивка, точно както пътниците в градския транспорт. Мнозина ще се възползват от това допълнително време за работа, за да напускат дома си по-късно, а офиса по-рано.

Също така, до 2020 г. дисплеите ще бъдат значително по-евтини, отколкото днес, като редица допълнителни дисплеи ще се появят на различни места из дома, офиса и автомобила. Някои от тях ще имат фиксирана цел като например домашен таблет за съобщения на вратата на хладилника, книга за рецепти или телевизионен наръчник, a други ще работят точно като основния хибриден дисплей и ще показват изображения на приложенията, които се използват в момента.

До 2020 г. ще имаме широка гама от носими технологии за виртуална и добавена реалност като Toshiba Glass например. Виртуалната и добавена реалност ще станат разпространени платформи за редица приложения, но голяма част от обработката и писането ще се основава на така наречената хибридна технология.

До 2020 г. интернет на вещите (IoT) ще бъде много по-развит и нашите домове и офиси ще бъдат населени с широка гама от устройства, изпълняващи различни роли с широка гама от интерфейси, отговарящи на разнообразни команди или събиращи данни от различни сензори.