MS-DOS Mobile – първоаприлската шега на Microsoft

Microsoft отбеляза международния ден на хумора и шегата като пусна операционна система MS-DOS Mobile, създадена специално за смартфоните Lumia.

Както подсказва името – става дума за емулация на класическата операционна система на Microsoft, която пренася познатия черно-бял интерфейс в смартфоните от серията Lumia, пише Mobile Bulgaria.
 
Приложението вече може да се изтегли от Windows Store и дава възможност на потребителя да стартира ограничен брой от базовите приложения чрез изписване на команди.
 
Приложенията могат да бъдат стартирани от основната директория чрез имената им – camera, maps, market, contacts, phone, cortana и т.н.

В повечето случаи получавате MS-DOS варианти на стандартните приложения.

Така например за да наберете номер трябва да въведете phone и желания номер, по подобен начин се изпращат и текстови съобщения, а камерата (задната или предната) осигурява снимки с няколко интересни ефекта (ASCII, B&W и CGA).
 
Ако решите да заредите браузъра ще чуете и познатите звуци от модем, който се свързва с глобалната мрежа.

А вие, скъпи читатели, не забравяйте, че може да научавате всички новости около сайта, актуални новини и публикувани ревюта на нашите страници във Facebook,Twitter и Google+.