Почти 2/3 от приложенията за запознанства са опасни

При повечето приложения за запознанства нивото на сигурност е много ниско и поставя под риск личните и корпоративните данни, които се съхраняват в устройствата.

Празникът на любовта Св. Валентин наближава, а това вероятно ще предизвика наплив към сайтовете за запознанства, пише “Вашингтон поуст”, цитиран от “Фокус”.
 
Трябва да имаме предвид обаче, че вирусите не са проблем само в реалния свят. IBM публикува ново изследване, което показва, че над 60% от мобилните приложения за запознанства носят риск за потребителите.
 
Проучването е анализирало 41 от най-популярните приложения за операционната система Android.
 
Не се споменават конкретни имена, но резултатите будят опасения, че хакерите биха могли да използват слабости в програмите, за да извлекат информация за местоположението на потребителите, да контролират камерата и дори да променят информация на профила.
 
Изследването установява още, че 50% от компаниите имат служители с приложения за запознанства на служебния си телефон, което означава, че те биха могли да разпространят евентуален проблем сред колегите си и клиентите на фирмата.
 
Хакерите биха могли, например, да използват слабост в приложението, за да се доберат до списъка с контакти и да изпратят зловредни съобщения.