LG показа новия смартфон G3

Simple is the new smart. С тези думи на поканите LG запалиха любопитството на състоялото се вчера представяне на дългоочаквания нов флагман на компанията – G3. Какво точно означава това маркетингово послание предстои да разберем, но нека засега да обърнем повече внимание на това, което се знае със сигурност.

Телефонът е оборудван с 5,5-инчов дисплей. Разбира се, за да е в крак с последния писък на модата, разделителната му способност е Quad HD (2,560 x 1,440). Процесорът е 2.5GHz Snapdragon 801, по отношение на паметта има вариант с 2 GB оперативна памет и 16 GB пространство за съхранение, както и вариант с 3 GB оперативна памет и 32 GB за съхранение. Сред другите забележителни екстри на телефона са 3,000mAh батерия, безжично зареждане и поддръжка на SD карти. За любителите на фотографията G3 предлага 13 мегапикселна камера. Както твърдяха слуховете, камерата разполага и с лазерен автофокус. 

По отношение на дизайна G3 напомня на колаж от различни негови предшественици. Заоблените ъгли напомнят донъякъде на Google Nexus 5, а гърбът – на HTC One (M8). Капакът изглежда метален, но всъщност е от пластмаса. Покритието му защитено от надракване, но не възстановяващо се, както на G Flex.

Нека все пак да кажем две думи и за улесненото ползване. Интерфейсът на телефона е общо взето стандартен, но от LG са предприели някои стъпки, за да съкратят действитя, които трябва да извършите, за да постигнете желания резултат. Типичен пример е софтуерът на камерата. Трябва само да докоснете екрана и снимката е готова. Ако това всеки път ви изкарава акъла, можете да въренете познатите менюта на екрана чрез промяна в настройките на софтуера. Ако пък сте фен на селфитата – камерата може да бъде задействана с жестове и брои до 3 преди да направи снимката. Дали пък това няма да се окаже най-значимата нова функция според масовия потребител, предстои да разберем.

Засега от LG не дават информация кога телефонът ще се появи на пазарите, както и на каква цена.