Samsung се разделя с водещ дизайнер

Помните ли скандала около “кожения” гръб на Galaxy S5? Samsung отнесе много остри критики в онлайн пространството, а много потребители приеха като подигравка представената за кожа пластмаса. След всичко това едва ли някой би последвал тази съмнителна “иновация”, така че скоро едва ли ще чуем за патентно дело във връзка с нея. Тази грандиозна маркетингова издънка нямаше как да остане без забележителни последствия.

Както можеше и да се предположи, тези последствия са свързани с промени във високите постове в компанията. Chang Dong-hoon, директор на дизайнерския екип за мобилни устройства на Samsung, подаде оставка. Неговият пост ще бъде зает от Lee Min-hyouk. Според не толкова богатата информация за него, Lee е взел участие в разработването на смартфоните Galaxy. 

Все още няма официална позиция от Samsung как това ще се отрази на бъдещите разработки на компанията. Ако всичко върви, както досега, през лятото би трябвало да видим наследника на Galaxy Note 3. От известно време вървят и слухове за специална серия на Galaxy S5.