Samsung прави smart-дом

Развивайки услугите за верните си фенове, Samsung достигна и до тези, които виждат в обикновените домашни уреди като печка, хладилник, пералня и т.н. само архаични и досадни машни, много рязко отличаващи се от последния смартфон, таблет или друга умна джаджа. За тях компанията пусна в действие услугата SmartHome, базирана на облачната технология.

Приложението може да бъде инсталирано на устройства с операционна система Android 4.0 или по-нова версия, а специално за смарт-часовника Galaxy-Gear2 скоро ще бъде пуснато приложението Tizen. След инсталацията ще можете да контролирате програмите на пералнята, температурата на хладилника или да изключите всички свързани устройства за през нощта.

Засега услугата ще бъде достъпна само в САЩ и Корея. Към момента устройствата, които могат да бъдат управлявани от новото приложение включват смарт-хладилника Т9000 за 4000 щатски долара, пералнята WF457 на цена около 1500 долара, всички модели телевизори за 2014 г., електрическата крушка SmartBulb за 32 долара и проекти на умни готварски печки, перални машини и други устройства, които се очаква да излязат по-късно през годината. Кой е казал, че смарт-удоволствието трябва да бъде евтино?