Galaxy S5 с по-ранна премиера заради успеха на iPhone 5

Представянето на новия флагман на Samsung – Galaxy S5 – е било изтеглено по-рано, тъй като южнокорейската компания се опасявала от засиления интерес към последния iPhone.

Това обяснение идва от висш мениджър в компанията, който допълва, че в Европа моделите от серията Galaxy S традиционно имат силни позиции.

Източник на изданието допълва, че дори служителите на Samsung споделят мнението, че в смартфона няма особени иновации и според него именно затова премиерата е била на мобилния конгрес. Именно липсата на революционни новости е накарала Samsung да се откаже от организирането на отделно събитие и да представи смартфона в Барселона, тъй като по този начин е било по-лесно да се отклони вниманието от ситуацията с иновациите.
 
Очакванията към новия флагман преди премиерата бяха изключително високи като се говореше за използването на метален корпус, за включването на дисплей с QHD резолюция и за 20МР камера. Имаше дори слух, че устройството ще има и скенер за ириси, но нищо от това не се оказа вярно. Все пак Galaxy S5 предлага много нови неща като по-голям екран, по-бърз процесор, по-добра камера, водоустойчив корпус и нови биометрични сензори (за отпечатъци и пулс).