Boeing разработи мултифункционален телефон

Американският самолетостроител Boeing създаде Boeing Black – мултифункционален телефон, който е насочен главно към клиенти от сферата на отбраната и вътрешната сигурност. 

Апаратът работи със системата Android на Google и е сглобен в САЩ. Американските сектори, свързани със защитата и сигурността, имат нужда от сигурен достъп до данни, за да изпълняват мисията си, подчертава Boeing. В допълнение към криптираните обаждания, сматфонът е направен по такъв начин, че при всеки опит да бъде отворен корпусът му всички данни се изтриват и устройството спира да функционира. Телефонът, който е защитен от копиране и е с размери 5,2 на 2,7 инча (31,21 на 6,85 см), малко по-голям от айФон, използва две СИМ карти.

Заради специфичните му характеристики, свързани със сигурността, Boeing почти не разкрива подробности за безжичните мрежови оператори и производителя, с които работи. Освен това все още не е посочил цена или дата, на която устройството ще бъде широко достъпно, но компанията е започнала да го предлага на потенциални клиенти.