Intel обединява усилия си с доставчици на Cloud услуги

За да помогнат на IT организациите да правят по-добри, по-информирани решения за покупка и да осигурят оптимална производителност за техните облачни приложения, Intel Corporation си сътрудничи с 16 водещи доставчици на облачни услуги (CSP) от цял свят, за да се въведе програмата “Intel Cloud Technology”. Тази първа по рода си инициатива ще предостави на потребителите в облака ясен поглед върху технологиите, захранващи инфраструктура CSP, преди да направят покупка на каквито и да било услуги или поръчки.

Предвид, че се очаква приходите от инфраструктура-като-услуга (IaaS) да се увеличават с 41% годишно до 2016 година3 и повече компании обмислят аутсорсинг на своите ИТ услуги, технологията, която захранва облачно-базирани услуги и приложения, е по-важна от всякога. CSPs, които участват в новата програма на Intel, ще бъдат разпознати по използването на знака “Powered by Intel Cloud Technology”, за да отличават техните Intel-базирани инсталации, когато възможностите за производителност и сигурност на основния хардуер стават ясни за крайния потребител.

Програмата Intel Cloud Technology се основава на сътрудничеството, обявено през септември миналата година между Amazon Web Services * (AWS) и Intel да съобщават на клиентите за спецификациите, производителността, качеството и ползите за сигурността на Intel технологиите, използвани в AWS инсталации.

Отчита се, че хетерогенната среда в облачната инфраструктура може да доведе до от 40%-до 60% вариации на производителността. Поради това, крайните потребители все повече търсят по-добра представа за производителността, възможностите и разходите при много случаи, които ДОУ предлагат, така че те могат да получат подходящия размер и тип на услугите, които съответстват на техните специфични работни натоварвания.