Ейми Полър с първи "Златен глобус" за Parks and Rec

След пет и половина впечатляващи сезона в комедийния сериал Parks and Recreation актрисата Ейми Полър най-сетне получи високо признание за ролята си.

Полър бе отличена с приза за “Най-добра актриса в комедиен сериал” по време на годишната церемония на наградите “Златен глобус”. Видимо развълнувана, тя прие победата с емоционална реч, в която благодари на най-близките си хора и на своите колеги от сериала, които тя определил като достойни за наградата “Най-добър комедиен състав”.

В същото време звездата бе и водеща на шоуто заедно със своята колежка от Saturday Night Live Тина Фей. Двете ще водят и церемонията по наградите догодина.

В момента тече шестия сезон на Parks and Recreation като първият епизод след зимната пауза бе излъчен миналата седмица.

Алфонсо Куарон получи “Златен глобус” за най-добър режисьор за филма Gravity, а Матю Макконъхи и Джаред Лето бяха наградени за най-добър актьор в драматичен филм и най-добър поддържащ актьор за участието си във филма Dallas Buyers Club. Brooklyn Nine-Nine беше награден за най-добър комедиен сериал, а за ролята си във филма Адам Самбърг получи отличие за най-добър актьор в комедиен сериал. American Hustle на режисьора Дейвид Ръсел бе отличен за най-добра комедия или мюзикъл.

Леонардо ди Каприо бе отличен за най-добър актьор в комедия или мюзикъл за ролята си във The Wolf of Wall Street на Мартин Скорсезе, а Ейми Адамс и Дженифър Лорънс бяха определени за най-добра актриса в комедия или мюзикъл и най-добра поддържаща актриса за участието си в American Hustle.