ESET представи втората версия на ESET Mobile Security

ESET представи обновената версия на решението за защита на Android мобилни устройства ESET Mobile Security за Android. 

Основни функции на ESET Mobile Security за Android: 

• Подобрена защита от вируси и сканиране — ESET Mobile Security е едно от малкото решения за мобилна сигурност за Android, което идва с енджин, който може да засича както вече известни, така и все още непознати заплахи, включително и наскоро откритите уязвимости, свързани с Android Master Key. Новата версия подобрява както засичането на вируси, така и намалява ефекта на приложението върху производителността на телефона или таблета, чрез използването на сканиране на различна „дълбочина“ (бързо/умно/пълно сканиране), както и опции за предварително зададено сканиране. 

• Изцяло нов интерфейс — Вече съвместим с таблети, както и с хоризонтална и вертикална ориентация на смартфона. 

• Улеснени настройки за инсталация —Инсталирането и настройването на софтуера никога не са били толкова лесни. 

• Филтриране на SMS и обаждания — Блокиране на SMS или входящи обаждания в определени часови периоди. 

• Одит на сигурността — Наблюдава позволенията, които потребителят е дал на инсталираните приложения на устройството до определени функции като следене на местоположение, достъп до контакти, покупки през самите приложения и други чувствителни действия, които могат да бъдат знак за потенциално опасни програми. 

• Подобрена защита от фишинг атаки и вградени функции за USSD Контрол — Защитава от фишинг атаки и уеб-базирани атаки чрез заразени SMS съобщения, QR кодове или URL адреси. 

• Безплатна и платена версия в Google Play – Инсталирайки приложението от официалния магазин за такива за Android, потребителите ще  могат да използват напълно безплатно част от функциите му за определен период от време. Ъпгрейдът към пълната версия на ESET Mobile Security за Android от самото приложение за пълна защита от заплахи както от дигиталния, така и от реалния свят.