Първи поглед: смартфон Kyocera Torque

Производител

Kyocera

Новите смартфони често представляват доста скъпи играчки, чието приложение изведнъж се оказва изненадващо ограничено, когато се отправите на уикенд с планинско изкачване, отидете да се гмуркате или просто решите да започнете отдавна отлагания ремонт на вилата.

Защо? Защото опасността да повредите деликатните екрани и фините апарати е прекалено осезаема, а никой който е платил солидна цена за новия си смартфон не би искал да поеме риска.

Освен ако телефонът в джоба ви не е Kyocera Torque.

На пръв поглед Kyocera Torque е нормален съвременен апарат – той има 4-инчов IPS дисплей, две камери (задна с 5 чегапиксела и предна с 1.3 мегапиксела) работи с операционна система Android, при това с (относително) новата Ice Cream Sandwich версия. Поддържа и 4G LTE стандарта, което дори го прави един от все още малкото телефони с това предимство.

Това, което обаче прави Kyocera Torque необикновен е неговата издръжливост. Той е създаден и тестван съгласно стандарта Military Standard 810G (MilSpec), за да издържа прах, удари, силни вибрации, слънчева радиация, влажност, проливен дъжд, ниско налягане, сол и екстремни температури. Освен това апаратът е сертифициран по стандарта IP76 за устойчивост на прах, водни струи и пълно потапяне във вода на един метър дълбочина до 30 минути. Звучи ви мазохистично, дори когато става въпрос за неодушевен предмет? Със сигурност е така, чо сега вече спокойно можете да играете на Real Racing 3, докато сте в басейна, че дори и в морето, предвид че Torque издържа на солена вода.

Освен това смартфонът е снабден с т.нар. Smart Sonic Receiver технология, която предава звука не само като традиционни звукови вълни, но и като вибрации, пренасяни по телесната тъкан директно към тъпанчето и вътрешното ухо. Сега вече ви звучи дори стряскащо, но практичната идея зад това е, че се гарантира яснотата на звука дори в най-шумни ситуации. Накрая внимание заслужава и батерията на телефона – тя е създадена да издържа до 19 часа време за разговори. Ей така, ако случайно се окажете изолиран от лавина в планината или корабокрушение.

За да закрепи имиджа на Kyocera Torque като избор номер едно за търсачите на силни усещания, компанията е прибегнала до небезизвестния Беър Грилс. Бившият английски командос, който в момента е звезда на шоуто Man vs. Wild, също е дал своето одобрение за апарата. Грилс е рекламно лице на новия модел и Kyocera се надява, че с негова помощ Kyocera Torque ще се продава добре.