Fujitsu Forum 2012 и работното място на бъдещето

И тази година Fujitsu Forum събра професионалисти и ИТ специалисти от цял свят, които имаха възможност да разберат как ще изглежда работното място на бъдещето и кои ще са технологиите зад него.

Мотото, под което премина форума този път, бе „Преобразуване на ИКТ сектора – Преобразуване на бизнеса“. Какво бихме могли да направим, за да комбинираме успешно бизнес процесите и ИТ-то, така че да сформираме една стабилна база и да подсигурим растежа и успеха за в бъдеще?

В рамките на първия ден посетителите имаха възможност да тестват някои от новаторските идеи и услуги, които Fujitsu и нейните партньори предлагат, като например таблетът STYLISTIC Q572, използващ платформата AMD Hondo или пък хибридният таблет STYLISTIC Q702 с процесор Intel Core i3/i5.

Именно тогава бе представено и работното място на бъдещето, както и технологиите и решенията, които да го превърнат в реалност (всички материали от събитието може да бъдат разгледани тук). Работата и работното място се променя вследствие на все по-голямата мобилност на потребителите. Границите между личния живот и бизнеса започват постепенно да се размиват. Човек може да работи навсякъде, стига да разполага със своя смартфон, таблет или лаптоп. „Едно работно място на което и да е устройство“ – може би така най-точно и ясно можем да си представим бъдещето. След години устройствата ще бъдат много по-разнообразни и многобройни. Това ще създаде необходимост за виртуализация и синхронизиране на данните. 

А кои ще са устройствата, които ще направят възможно работното място на бъдещето? На своето бюро ще можем да открием ESPRIMO X – монитор и компютър в едно, който е особено подходящ за офиси от всякакъв тип. Той е снабден с уеб камера със сензор, който разпознава вашето лице и отключва компютъра автоматично щом седнете. 

Ако предпочитате мобилност, може да прибегнете до услугите на вече гореспоменатите таблети или пък до ултрабуците LIFEBOOK U772 и LIFEBOOK T902.

Когато става дума за намаление на инфраструктурните разходи, на помощ идва Vioilin Memory 6000 – може би най-бързата и надеждна флаш (Memory Array) памет. Тя е изградена така, че да предоставя постоянна висока производителност и да достига до стотици терабайти капацитет, милиони I/O в секунда и т.н.

Накратко – идеите и технологиите на Fujitsu за работното място на бъдещето са вече налице. Единственото което остава, е мениджърите да се възползват от тях.