Google ще помага на Samsung за делата с Apple

Най-накрая се появи ясно доказателство за предположението, което малко или много всеки от нас вече беше направил, че Google все пак има интереси в съдебната битка между Apple и Samsung. Може да се окаже, че тези интереси са дори по-големи, отколкото изобщо сме предполагали. От Apple разкриха писма от Google, с които компанията предлага да покрие част от вредите, ако Samsung загуби спора. Предложението покрива два от петте патента, за които спорят компаниите.

Адвокатът на Google, Джеймс Маккаун, потвърди, че на Samsung ще бъде оказана помощ като учатник в MADA (Mobile Application Distribution Agreement) – споразумението, според което Samsung може да ползва създадени от Google приложения за Android.

Apple съди Samsung за пет патента, като общата стойност на исковете 2,2 милиарда долара. От своя страна корейската компания е завела иск за по-скромните 7 милиона долара за нарушения на два техни патента. От Samsung вече заявиха, че четири от исковете на Apple се отнасят за операционната система на Google – Android.