НТС работи по умен часовник с камера

Ако все още не може да решите дали вашият умен часовник трябва да е Fitbit Force, Pebble или Samsung Galaxy Gear, то скоро ще има още едно предложение, от което може да избирате.

То ще бъде дело на тайванската компания НТС, която се надява да пусне Android-базиран умен часовник до края на 2014 г.

Въпреки че официално НТС не е направила анонс, информацията за този проект изтече от сайта Bloomberg, който цитира “неназована личност, запозната с темата”. Тази новина идва само ден след като изпълнителният директор на НТС Питър Чу обяви пред Financial Times, че “технологиите, които могат да се носят по тялото, са ключов сегмент за компанията”. В интервюто си Чу добави още, че засега не е съвсем сигурен дали е назрял правилнитя момент НТС да се включи в този пазар, но очевидно за своя умен часовник компанията си поставя по-широки срокове.

Очакванията са, че към 2018 г. пазарът на т.нар. wearable technology ще достигне 19 милиарда долара. Това сочат данни на маркетинговата компания Juniper Research, която твърди, че размерите на пазара ще нарастват успоредно с повишаващото се внимание, което потребителите започват да отделят на този тип технологии. Apple също работи по свой умен часовник, а през септември тази година Samsung вече пусна своя Galaxy Gear.