Bang & Olufsen и Ferrari се обединяват отново за второ издание на Ferrari collection

Bang & Olufsen обявяват втората си Special Edition Ferrari Collection, разкриваща три нови майсторски произведения.
В тази произвеждана по поръчка серия Bang & Olufsen преоткрива своя говорител Beolab 50, решенията Beosound Theatre Soundbar и Beovision Theatre TV. Дизайнът интегрира цветовата схема на Ferrari Grigio Corsa с въгленов нюанс в комбинация с открояващи се червени акценти за създаването на безспорна връзка с иконата на моторните спортове и първата Ferrari колекция, пусната през 2023 г. 

„И Ferrari, и Bang & Olufsen винаги са се стремели към възможно най-мощно изживяване в преследването на безкомпромисно представяне. За втората ни съвместна колекция искахме да отдадем заслуженото на алуминия, който е емблематичен материал и за двете марки”, каза Kristian Teär, CEO на Bang & Olufsen. „Резултатът е новаторски звук и картина, които размиват границите между италианска страст и датска елегантност”, продължи Teär.

И двете марки споделят страстта си към алуминия, който се използва в шаситата на спортните автомобили Ferrari и говорителите на Bang & Olufsen заради своите естествени качества, които комбинират красота и представяне. Емулирането на цветовата схема на Ferrari Grigio Corsa се постига чрез експертизата на Bang & Olufsen в работата с алуминий в нейната легендарна Factory 5 в Струер, Дания.

Beolab 50 Ferrari Edition са мощните, активни говорители на Bang & Olufsen, обединяващи радикална аудио технология с грациозна естетика и безупречна изработка. Те са фино настроени за осигуряването на балансиран, богат звук при слушането на музика и гледането на филми. Със своите настройващи се акустични лещи Beolab 50 могат да изменят звука, за да пасне на слушателите. При самостоятелно слушане лещите се свиват, за да изпращат директно звука и да създадат обособена точка за слушане. Когато къщата е пълна с гости, лещите се отварят за да изпълнят помещението със звук.

Дизайнерският екип на Bang & Olufsen е целал да наподоби вътрешните детайли на автомобилите Ferrari при ‘поглед под капака’ и да създаде скрити дизайнерски елементи и в своите продукти. Когато акустичните лещи на Beolab 50 магично се отварят преди представлението, слушателите могат да открият наситеният им червен цвят. Горното покритие на лещите включва логото с кончето на Ferrari, което е гравирано с лазер до логото на Bang & Olufsen.

Beosound Theatre Ferrari Edition е мощен и елегантен саундбар, който е създаден за силен рев. С дванадесет специфични говорителя, излъчващи във всички посоки, Dolby Atmos-съвместимият Beosound Theatre се представя като мощна многоканална система.

Ускоряващият пулса саундбар, изработен от Grigio Corsa алуминий, приковава вниманието, докато извивката на силуета с формата на спойлер прорязва въздуха. Логото на Bang & Olufsen е отпечатано на стъклената горна повърхност, а лазерно гравираното конче на Ferrari се изправя върху безупречните алуминиеви крила.

Beovision Theatre Ferrari Edition е цялостен комплект за звук и картина, изработен за потапящи филмови преживявания, който осигурява мощта на многокомпонентна система за домашно кино, но в един продукт. С Dolby Atmos съраунд звук, 4K OLED екран и възможности за ъпгрейд, Beovision Theatre трансформира всяко пространство. Наличен е в 55”, 65” или дори 77” размер за истинско кинематично преживяване.
Изработен изцяло от алуминий, той е анодизиран в цвят Grigio Corsa – от ламелите до рамката. Различните текстурирани повърхности на алуминия са подбрани, за да създават сенки и контури, което резултира в един експресивен продукт, който все така може да се слее с домашната обстановка. Зад ламелите анодизираният в червено пръстен на високочестотния говорител проблясва от сенките и разкрива слоеве от майсторство и мисъл, които могат да бъдат открити при всеки продукт на Bang & Olufsen.
За преживяване за всички сетива могат да бъдат комбинирани Beovision Theatre и Beolab 50 в конфигурация, която е колкото универсална, толкова и мощна.

Трите новосъздадени продукта допълват първата колекция Ferrari, представена през миналата година и включваща домашната тонколона Beosound 2, слушалките Beoplay H95 и Beoplay EX, и портативния говорител Beosound Explore.

Тонколоната Beosound 2 осигурява 360-градусово аудио изживяване в дома, което изпълва всяко пространство, в което е поставена. Нейният дизайн е толкова универсален, че позволява поставяне на пода, на маса или на лавица, като тя може да бъде местена от стая в стая. Active RoomSense и вградените сензори за близост отговарят на красотата на Beosound 2 с умни технологии, а алуминиевият конус от висок клас, който приютява говорителя, дава изчистен вид и върховна звукова акустика.

Beoplay H95 са слушалките на Bang & Olufsen, които осигуряват най-добри в класа звук и иновации. Специалните титаниеви говорители осигуряват по-ударен звук от всякога, а адаптивното активно шумопотискане позволява на слушателя да го настрои само чрез завъртане на алуминиевия пръстен на слушалката. С възглавнички от мека агнешка кожа и 38 часа непрекъснато време за работа Beoplay H95 са създадени да бъдат използвани дълго.

Beosound Explore е портативен говорител, който е идеален за използване извън дома. С IP67 рейтинг, който го прави напълно защитен от прах и вода, Beosound Explore е създаден да бъде носен навсякъде. Благодарение на Bluetooth и бързото сдвояване, музиката винаги е на един клик разстояние и продължава цял ден с до 27 часа възпроизвеждане.
Beoplay EX, най-мощните true wireless слушалки на Bang & Olufsen, предлагат активно шумопотискане, недостижим звук и идват с кутийка за зареждане за до 20 часа слушане в движение. Шест микрофона и интелигентна beam-forming технология правят Beoplay EX подходящи за бизнес разговори и наслада от музиката в еднаква степен.

Новата Ferrari Collection вече е налична за поръчка:
• Beolab 50 Ferrari Edition (чифт): 172 000 лв.
• Beosound Theatre Soundbar: цените започват от 33 250 лв.
• Beovision Theatre TV с моторизирана стойка за пода и Beoremote One, без телевизора: цените започват от 46 000 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *