OpenAI разширява възможностите на ChatGPT с новия интерфейс Canvas

OpenAI представи новия интерфейс Canvas за ChatGPT, който е предназначен за съвместна работа по писмени и кодови проекти. Тази нова функция, която в момента е в бета версия, е достъпна за потребителите на ChatGPT Plus и Team, а следващата седмица ще бъде достъпна и за Enterprise и Edu потребители.

Canvas предоставя виртуално пространство, където потребителите могат да работят върху своите проекти, като отварят отделен прозорец до основния чат. В този прозорец те могат да поставят текст или код и да маркират определени части, върху които искат моделът да се фокусира и редактира, подобно на редактор или рецензент на код.

Потребителите могат да отворят Canvas ръчно, като въведат “use canvas” в своята заявка, или той може да се отвори автоматично, когато Потребителите могат да поискат предложения за редакции, корекции на дължината на текста, промени в нивото на четене и добавяне на емотикони. За кодовите проекти, ChatGPT може да преглежда определени редове код, да добавя логове и коментари за по-голяма яснота, да отстранява грешки и да прехвърля кода на различни езици като JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ или PHP.

С новата функция Canvas, OpenAI се стреми да направи ChatGPT по-конкурентоспособен спрямо други AI асистенти, които предлагат отделни работни пространства за фокусирана работа върху определени области на проектите. Сред тях са Artifacts на Anthropic и Cursor, насочен към кодиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *