Този умен телевизор учи, мисли и знае какво обичате

Знаехте ли, че средностатистическият зрител губи половин час на ден, превключвайки с дистанционно между каналите, докато реши какво да гледа? Вероятно сте си представяли колко хубаво би било, ако телевизорът помни, че харесвате спорт и сериали, а децата ви – детски анимации от интернет, за да може веднага да препоръчва желаното съдържание за всеки. Добрата новина е, че LG вече прави това, благодарение на подобрената си хардуерна производителност, която вече включва изкуствен интелект.

Най-новите LG TV модели могат да учат, да мислят и да се адаптират към вашите нужди, за да създадат усещането, че любимият ви екран е създаден точно за вас. Благодарение на мощния α (Alpha) 11 AI процесор, проектиран ексклузивно за OLED, LG телевизорите разпознават навиците ви – без значение дали става въпрос за съдържание, или параметрите на картина и звук.

Въз основа на предишни търсения и изгледаното съдържание, LG TV предлага персонализирани предложения и организира началния екран, за да може най-често използваните функции да са лесно достъпни. “Споделете” на телевизора си любимите си отбори и той ще запише техните мачове в Sports Portal, давайки актуализации в реално време. Възможно е да се създадат до 10 различни профила за членовете на домакинството и всеки от тях ще има персонализирано съдържание.

В цялото изобилие от съдържание, което обичате, може да се появи друг вид проблем – как едновременно да се гледат два мача? Със смарт LG TV това може да се реши много лесно. Опцията Multi-View разделя екрана и позволява да гледате до четири различни канала по едно и също време, което е особено полезно по време на големи спортни събития като Олимпийските игри.

Настройването на качеството на картината е нещо, което повечето хора избягват да правят, или се притесняват да не развалят нещо. С LG телевизорите всичко е много по-лесно, защото са създадени да предоставят възможно най-добро качество. По този начин, новите LG телевизори от серията G4, като наскоро представеният OLED 65G4 модел с α (Alpha) 11 AI процесор, имат 70% по-добро графично преживяване и 30% по-бърза скорост на обработка в сравнение с предшествениците си. Благодарение на това, те предоставят ясни и ярки картини, които представят на въображението на филмовите режисьори.

AI Picture Pro постоянно учи и се развива, за да подобри качеството на картината, да разпознава лица, предмети и фонове в сцените и да ви даде ненадмината реалистичност на изображението. AI Brightness Control автоматично регулира яркостта на екрана според осветлението в стаята. С подобреното възпроизвеждане на цветовете се увеличава визуалната дълбочина и се получава изтънчено, хиперреалистично визуално изживяване.

Ако, все пак, искате да си поиграете и да създадете много специално качество на картината според личните ви предпочитания, AI Picture Wizard позволява лесно да настройвате всички параметри без нуждата от технически познания – на екрана ще се появят няколко опции. Има над 85 милиона възможни комбинации в тази “игра” и в зависимост дали предпочитате топли или студени тонове, остри или меки изображения, спрямо вашите избори, Picture Wizard анализира и създава персонализирани настройки на картината, които стават част от предварително готовите опции.

Звукът също е важна част от изживяването на това, което се прожектира на екрана и затова LG използва силата на α (Alpha) AI процесорът, за да подобри аудио характеристиките. Разбира се, саундбарът е най-добрата опция да се “потопите” напълно в звука, но когато такъв не е наличен, има още един начин – AI Acoustic Sound на LG телевизорите с изкуствен интелект. Той автоматично регулира настройките на звука според акустиката на стаята, като отчита фактори като ехо, разпространение и звукопоглъщане. Това създава многоизмерно звуково изживяване, дори когато съдържанието първоначално е в стерео формат.

С умението си да разпознава гласове, да настройва картина и звук и с умни предложения, LG телевизорите правят гледането на телевизия уникално и незабравимо изживяване. Телевизията е станала още по-развлекателна. От вас зависи да откриете всичко, което могат да правят устройства, които учат, мислят и ви дават точно това, което искате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *