Зомбитата станаха университетска специалност в САЩ! Наистина!

Зомбитата се превръщат в все по-популярна тема в академичните среди. В университетите в Чикаго и Балтимор вече се предлага специалността „Зомбита в популярните медии”. Този курс изследва как страшните създания, които ядат човешки мозъци, са повлияли на вуду ритуалите в Хаити.

В същото време, в Калифорнийския университет се изучава „Науката за супергероите”. Студентите в този курс анализират популярни герои като Спайдърмен, Супермен, Жената Чудо и Батман, разглеждайки техните истории и влиянието им върху културата.

Друг интересен курс е „Вампирите в литературата и киното”, който се предлага в Университета на Уисконсин. Тази специалност изследва популярни книги и филми с вампири като „Здрач”, „Дневниците на вампира”, „Истинска кръв” и „Бъфи – убийцата на вампири”. Преподавателят на курса има за цел да запознае студентите с фолклора и легендите за вампирите в Източна Европа и да премахне негативното отношение към тях.

Тези необичайни специалности показват, че висшето образование може да бъде не само полезно, но и изключително интересно и забавно. Независимо дали сте фен на зомбитата, супергероите или вампирите, вече има курс и за вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *