Новият смартфон HMD Skyline е със 108 мегапикселова основна камера и батерия, издържаща до 48 часа

Human Mobile Device представи моделa Skyline с мощни камери, Detox режим, лесен за поправка у дома и с батерия, на която може да се разчита

 

HMD излезе начело сред производителите на „глупави“ телефони, като така посрещна нуждата на потребителите да ограничат времето си пред екраните на смарт устройствата. След това финландската компания хвърли ръкавица към скъпоструващите услуги за ремонт на „умните“ телефони, като предложи доста по-икономичен вариант за проправка, при това в домашни условия, в партньорство с iFixit.

 Сега европейският производител предлага достъпния HMD Skyline, който обединява възможността за дигитален детокс и опцията за лесна и щадяща джоба поправка, както и мощни камери, каквито обикновено предлагат далеч по-скъпите устройства на пазара. Селфи камерата впечатлява с 50MP резолюция, а тройната основна камера е цели 108MP. Detox режимът пък въвежда функцията dumbphone в смартфона – тя е предназначена да помага на потребителите, когато искат да се оттеглят от усещането за постоянна свързаност и ангажираност, деактивирайки временно специално подбрани приложения или контакти. HMD Skyline навлиза и в нова ера в дизайна на устройствата, наречена Gen2 Repairability; това позволява лесен ремонт на смартфона в домашни условия чрез просто завъртане на един винт за отваряне на задния капак с помощта на отвертка и перце за китара.

Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на Human Mobile Devices: „Human Mobile Devices е ориентирана към човекаименно това направихме с HMD Skyline – поставихме потребителите на първо място. Този телефон има толкова много страхотни функции, на които може да се обърне специално внимание. Камерата е мечта на креативния потребител, но също така има ненадмината ремонтопригодност, както и лесния за използване Detox режим. Ние правим смартфоните лесни за ремонт и вдъхновихме тенденцията за дигитална детоксикация за „балансирани отношения“ с технологиите, когато върнахме на пазара обикновените телефони с бутони. HMD Skyline е следващата стъпка: той предлага смарт функции, лесна и достъпна поправка и детокс в едно. И освен това изглежда изключително красиво.“

HMD SKYLINE

 Снимките са по-професионални от всякога 

 Skyline е създаден с мисъл за прогресивната аудитория на поколението Z, затова възможностите на камерите му са изключителни. Предната 50МР камера е снабдена с автофокус и проследяване на погледа, за да осигури перфектните селфита. Със Skyline потребителите дори не е необходимо да натискат бутон или да настройват таймер, за да направят снимка, защото е с вграден хардуер за жестова навигация. С тази камера от август ще могат да се снимат дори видео селфита в 4k.

Тройната 108МР основна камера е с хибридна OIS технология за оптично стабилизиране на изображенията. С Портретния режим може да се правят зашеметяващи 50 mm снимки с естествен боке ефект, а отчетливи близки планове могат да бъдат постигнати с функцията за увеличение x4. Нощният режим от трето поколение балансира експозицията и запазва детайлите, а живописни пейзажи и групови снимки могат да бъдат заснети с помощта на ултраширокоъгълен режим. Налице е и AI Capture Fusion за добавяне на максимална детайлност към изображенията с увеличение.

За да онагледят мощните фотографски възможности на Skyline, Human Mobile Devices са партнирали със суперзвездата на поколението Z – фотографката Розана Елетра, която е тествала устройството в реална среда. Тя е заснела десет впечатляващи изображения изцяло с телефона, следвайки група млади дами, които се забавляват заедно късно вечер.

Елетра коментира: „Имала съм удоволствието да снимам изпълнители като Риана, Сентрал Лий и Кара Делевин, а понякога в този бранш можеш да получиш обаждане в последния момент за ангажимент, който напълно да промени кариерата ти. Затова е страхотно да имаш възможност да снимаш със смартфон като HMD Skyline. Удивителното в това устройство е, че то може да бъде не само вашият верен джобен фотоапарат, а и колко лесно се ремонтира, както и фактът, че има режим Detox, защото всеки има нужда от почивка от дигиталния шум.“

Отворете капака и си го поправете сами

Край на счупените екрани, които провалят деня ви. HMD Skyline е първият мобилен телефон с възможност за ремонт Gen2, което означава, че поправката на устройството е по-лесна от всякога. Като просто свалите задния капак и извадите винтовете, вие (или вашият сервизен център) можете да поправите екрана си бързо и лесно. Новият дизайн също така позволява на потребителя да подмени огънатия порт за зареждане, надраскания заден капак или изтощената батерия.

Skyline издига възможността за ремонт на мобилни телефони на следващо ниво – област, в която Human Mobile Devices е водеща през последните години. Проучване разкрива, че 45% от представителите на поколението Z са склонни да си купят електронно устройство, ако могат лесно да го поправят сами. Със Skyline поправката е детска игра. Всъщност екранът на HMD Skyline е с 65% по-лесен за ремонт от първия ремонтируем смартфон на HMD – G22.

Смартфон, който може да бъде и „глупав“ телефон

През август елегантният HMD Skyline ще бъде с нов, мощен Detox режим с избираемо временно блокиране на приложенията и контактите, което позволява на потребителите да приспособят дигиталния детокс към своите специфични нужди, да се фокусират върху преживяванията си в реалния свят и да се наслаждават на балансирано смартфон изживяване, когато имат нужда от почивка от дигиталната среда.

Тъй като движението за дигитален детокс продължава да набира скорост, особено сред поколението Z, с този режим компанията изпреварва функциите за детокс на конкурентите, които обикновено само заглушават приложенията и известията.

Skyline ще е наличен в България в конфигурация 12/256 GB, в цветовете Neon Pink и Twisted Black. Батерията му издържа до 48 часа и има опцията за Qi2 магнитно зареждане за зарядна станция. Препоръчителната цена на модела е 999 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *