MSI представя следващото поколение AI+ геймърски лаптопи на COMPUTEX 2024

MSI, водещият производител на лаптопи за гейминг, създаване на съдържание и бизнес и продуктивност, с гордост обявява дебюта на следващото поколение AI+ лаптопи за гейминг и бизнес продуктивност, включващи най-новите Intel® и AMD процесори на COMPUTEX 2024. Тези лаптопи предлагат невероятна AI изчислителна мощност с повече от 100 трилиона операции в секунда (TOPS) и поддържат повече от 500 AI модела, оптимизирани на Intel® Core™ Ultra процесори. Това означава най-стабилната платформа за AI PC разработка, с повече активирани AI модели, набори за разработка и библиотеки от всеки друг доставчик на процесори. Когато са оборудвани с графичен процесор (GPU) за лаптоп GeForce RTX, те предлагат до 542 TOPS, което осигурява върхова производителност и позволява уникални AI изживявания.

В допълнение, MSI представи новото портативно геймърско устройство Claw 8 AI+ с Windows 11, задвижвано от Intel® Core™ Ultra процесори (с кодово име „Лунно езеро“/”Lunar Lake”) с 8-инчов екран, което предоставя по-гладко и всеобхватно изживяване при мобилния гейминг.

Наред със собствено разработените нови продукти, MSI пуска и няколко съвместно брандирани продукта със своите партньори, включително Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport и Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport в сътрудничество с известната марка луксозни автомобили Mercedes-AMG, и Claw Fallout Limited Edition, в партньорство с високо оценената компютърна игра Fallout, наскоро адаптирана в телевизионен сериал. Тези предложения са посветени на феновете на състезателни автомобили и геймърите по цял свят.

MSI също така представя и новата серия лаптопи Modern, предназначена специално за бизнес професионалисти и студенти, за които мобилността е приоритет.

В допълнение към всички нови продукти, MSI с гордост обяви, че 16-инчовият лек лаптоп, Prestige 16 AI Evo, и геймърският преносим Claw са спечелили наградата COMPUTEX BC за 2024 г. Prestige 16 беше избран за носител на Златна награда като най-добър продукт в категорията „Компютри и Системи“ заради изключителната му мобилност, призната от журито на BC Award.

„MSI не само предлага най-изчерпателната AI+ PC гама в индустрията, но също така представя множество нови лаптопи и преносими устройства, предназначени за автомобилните ентусиасти и геймъри по цял свят,“ каза Ерик Куо, изпълнителен вицепрезидент на MSI и генерален мениджър на бизнес подразделението за лаптопи. „Приветстваме гости от цял ​​свят на щанда на MSI на Computex, за да се насладят на следващо поколение AI компютри и вълнуващи геймърски продукти.“

Prestige и Summit: Следващо поколение водещи AI+ лаптопи за бизнес и продуктивност с процесори Intel® Core™ Ultra, с кодово име „Лунно езеро“/“Lunar Lake”.

На COMPUTEX 2024, MSI представи водещите в индустрията AI+ Бизнес и Продуктивност лаптопи от следващо поколение, Prestige и Summit, захранвани от Intel® Core™ Ultra процесори (с кодово име „Лунно езеро“/“Lunar Lake”). В сравнение с предишното поколение, най-новият процесор предлага до три пъти по-висока AI производителност. Освен това, с интегрирани GPU, CPU и NPU, той осигурява повече от 100 TOPS AI производителност, което означава повече AI локален софтуер и услуги. В съчетание със софтуера и услугите, оптимизирани от над 100 независими доставчици на софтуер, процесорът предлага по-непосредствено и сигурно потребителско изживяване.

В допълнение, той е оптимизиран за над 500 AI модела, което го прави идеалната платформа за разработване на услуги, свързани с изкуствен интелект. Освен водещата си AI производителност, Intel® Core™ Ultra процесорите (с кодово име „Лунно езеро“/“Lunar Lake”) се отличават и с превъзходно съотношение на енергийна ефективност, което води до по-леки, по-тънки лаптопи от серията Бизнес и Продуктивност с по-дълъг живот на батерията – точно като Prestige и Summit.

Лаптопите от серията Prestige се предлагат в три размера: 13, 14 и 16 инча. В допълнение към най-новите процесори, цялата серия Prestige има ултра-леки корпуси и големи батерии с дълъг живот. Например, Prestige 13 AI+ Evo тежи само 990 грама и включва голяма 75 Wh батерия, осигуряваща цял ден издръжливост без прекъсване. В допълнение, цялата серия Prestige е надградена с 5-мегапикселова уеб камера, предлагаща по-висококачествен стрийминг на живо и възможности за онлайн срещи.

Summit 13 AI+ Evo, също част от серията Бизнес и Продуктивност, сега включва новите процесори Intel® Core™ Ultra (с кодово име „Лунно езеро“/“Lunar Lake”), лек корпус, цялостна сигурност и стилус MSI Pen 2, поддържащ MPP 2.6, което го прави най-универсалния 13-инчов флип лаптоп.

Stealth A16 AI+ и Creator A16 AI+: Първите в света 16-инчови леки лаптопи за гейминг и създатели на съдържание с AMD Ryzen™ AI 300 серия процесори

MSI представи и първите в света 16-инчови леки лаптопи за гейминг и създатели на съдържание, Stealth A16 AI+ и Creator A16 AI+, съчетаващи AI от следващо поколение, игри и създаване на съдържание. Процесорът от серията AMD Ryzen™ AI 300 предоставя нова архитектура на процесора, интегрирани графики и NPU (Neural Processing Unit или Блок за невронна обработка), предлагайки отлична производителност на процесора, дисплей възможности и AI изчислителна мощ.

По отношение на изчислителната мощност на изкуствения интелект, новата архитектура XDNA 2 осигурява до три пъти по-висока производителност в сравнение с предишни продукти, което позволява на генеративния AI или на LLM (големи езикови модели) да работят директно на лаптопа. Новият интегриран графичен модул от серияta Radeon™ 800M разполага с до 33% повече графични ядра от предишното поколение, което осигурява гладко гейминг изживяване на леките лаптопи. Процесорният модул, оборудван с най-новата архитектура Zen 5, поддържа до 12 големи ядра и до 50% повече вградена памет от предишните продукти и предлага водеща в индустрията производителност на процесора.

Stealth A16 AI+ и Creator A16 AI+ са оборудвани и с най-новата серия NVIDIA® GeForce RTX™ 40 графична карта, осигуряваща първокласна AI изчислителна мощност. Създадена за ерата на AI, GeForce RTX™ разполага със специализирани AI тензорни ядра (Tensor Cores), които осигуряват върхова производителност и революционни възможности. Така потребителите могат да се възползват от ексклузивни AI функции, които трансформират начина, по който те работят и играят. От подобрена креативност и ултра-ефективна производителност до невероятно бърз гейминг: мощта на AI на компютри с Windows се усеща най-добре с RTX – днес и утре.

В допълнение към новия процесор и отличната изчислителна мощност на AI, Stealth A16 AI+ и Creator A16 AI+ разполагат с лек корпус от магнезиево-алуминиева сплав, мощна охладителна система Cooler Boost 5 и множество портове, което ги прави най-добре балансираните леки 16- инчови лаптопи за геймъри и създатели на съдържание.

Освен новите предложения от серията Gaming и Creator, MSI пуска и лаптопите Summit A16 AI+ и Prestige A16 AI+ от серията Бизнес и Продуктивност с най-новите процесори от серия AMD Ryzen™ AI 300. Тези модели разполагат с голяма 82 Wh батерия и олекотен корпус, което ги прави най-добрият избор за бизнес професионалисти, за които мобилността е приоритет.

Claw 8 AI+: Първото в света портативно гейминг устройство с Windows 11 и процесор Intel® Core™ Ultra (с кодово име „Лунно езеро“/”Lunar Lake”)

Още от дебюта си на CES, MSI Claw се превърна в хит на пазара. Сега  на COMPUTEX ви представяме първото в света джобно геймърско устройство с Windows 11, Claw 8 AI+, задвижвано от Intel® Core™ Ultra процесори (с кодово име „Лунно езеро“/”Lunar Lake”), което ще привлече вниманието на феновете на мобилния гейминг по цял свят.

В допълнение към подобрената енергийна ефективност на процесора от следващо поколение, MSI активно се вслуша в отзивите на потребителите и съответно надгради няколко хардуерни спецификации, като добавяне на допълнителен USB-C порт с поддръжка на Thunderbolt 4, подобряване на тактилното усещане на бутоните LB/RB, увеличаване на капацитета на батерията и замяна на зарядното с по-леко. Очаква се Claw 8 AI+ да бъде най-модерният 8-инчов портативен геймърски компютър на пазара. След официалното му пускане, потребителите ще получат едномесечен безплатен пробен период за Xbox Game Pass, за да се насладят на най-популярните AAA игри в момента.

Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport & Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport: съчетание от висока производителност и лукс

Миналата година MSI стана официален партньор на световноизвестната марка луксозни спортни автомобили Mercedes-AMG и пусна първия ко-брандиран лаптоп Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport. За да отпразнуват годишнината от партньорството си, двете луксозни марки отново обединиха усилията си, за да представят ко-брандирания лаптоп Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport и да надградят оригиналния Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport, посветен на високите изисквания на феновете на мощните автомобили и геймърите по целия свят.

Дизайнът на Stealth 18, изработен съвместно от дизайнерските екипи на MSI и Mercedes-AMG, включва няколко символа за скорост – голяма част от опората за дланите има мотива на AMG, плюс ексклузивни MSI и AMG метални пластини, както и логото на Mercedes-AMG Motorsport. В комбинация с лек корпус от магнезиево-алуминиева сплав, Stealth 18 създава атмосфера на върховен лукс и висока производителност.

Действителната производителност на Stealth 18 е толкова мощна, колкото и фабричната състезателна кола Mercedes-AMG GT2: оборудван с Intel® Core™ Ultra 9 185H процесор и графичен чип NVIDIA® GeForce RTX™ 4080, допълнен от охлаждаща камера с голяма площ, той осигурява мощна производителност и позволява на геймърите да доминират на геймърското бойно поле точно както Mercedes-AMG GT2.

Claw x Fallout Limited Edition: Добре дошли в пост-апокалипсиса

MSI и прочутото студио за игри Bethesda стартираха съвместно на COMPUTEX лимитираното специално издание на Claw x Fallout. Целият външен дизайн е вдъхновен от Vaults, Pip-Boys, носени от обитателите, и роботи, което го прави мечтан артикул за феновете и играчите на Fallout по целия свят. С функции като отличен захват, най-голямата батерия в индустрията, превъзходно охлаждане и джойстици и тригери, оборудвани със сензори с ефект на Хол, Claw с Windows 11 позволява на геймърите да се наслаждават на поредицата Fallout по всяко време и да изживяват дълбоко атмосферата на играта след ядрения апокалипсис.

Новата Modern серия: предназначена за бизнес професионалисти и студенти

Лаптопите от серията Modern са високо оценени още от пускането им на пазара заради удобната им клавиатура и лек корпус. Сега MSI с гордост обявява пускането на новата серия лаптопи Modern, налични в 13, 14 и 15-инчови размери. В допълнение към удобната клавиатура, лекия корпус и множеството възможности за свързване, новите лаптопи от серията разполагат и с кабелен мрежов порт RJ-45, осигуряващ по-стабилна интернет връзка. Това подобрение позволява на бизнес специалистите и студентите да работят и учат по-ефективно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *