HONOR пуска MagicOS 8.0 за серията HONOR Magic V2

Глобалният технологичен бранд HONOR днес обяви, че новата MagicOS 8.0 операционна система е налична за серията HONOR Magic V2. Потребителите на HONOR Magic V2 и PORSCHE DESIGN HONOR Magic V2 RSR вече могат да изтеглят и да инсталират актуализацията от менюто Настройки (Settings). Основана на Android 14, MagicOS 8.0 предлага базиран на намерения потребителски интерфейс (IUI: intent-based user interface), задвижван от изкуствен интелект и функции като Magic Portal. С новата операционна система потребителите могат да се възползват от широка гама подобрения в потребителския интерфейс, производителността, поверителността и ефективността на батерията. Резултатът е повече продуктивност и комфорт при използването на интегрирания в устройството платформен изкуствен интелект за потребители на флагманите на бранда.
Интелигентни функции, задвижвани от изкуствен интелект, позволяват повече удобство и ефективност
MagicOS 8.0 за серията HONOR Magic V2 се задвижва от интегриран в устройството изкуствен интелект, за да развие и увеличи способността на устройството да разбира потребителските намерения и допълнително да подобри ориентираното към човека потребителско изживяване.
Функцията Magic Portal, въведена с пускането на MagicOS 8.0 използва способността на смартфона да разбере намерението на потребителя и да рационализира потребителските взаимодействия чрез препоръка за бърза команда. Така Magic Portal позволява на потребителите безпроблемно да превключват и да осъществяват достъп до услуги между приложения и устройства с едно просто приплъзване. Чрез избиране и плъзгане на елементи и съдържание отстрани на екрана, потребителят може да взаимодейства интелигентно с набор от приложения, избрани въз основа на знанията на устройството за навиците и намеренията му. Magic Portal поддържа над 100 популярни приложения за пътуване, офис, съобщения, търсене, забавление, пазаруване и социални мрежи. Взаимодействията с Magic Portal са съвместими с приложения като LINE, WhatsApp, Google Suite приложения, Instagram, Facebook, YouTube и ebay.
MagicOS 8.0 допълнително подобрява удобството на потребителите на серията HONOR Magic V2, като предлага функции на личен асистент на платформено ниво за задачи като сканиране на съдържанието от приложения, както и нагледно обобщаване на събития, срещи, бележки и други дейности в „Моят ден“.

Подобрено потребителско изживяване с ориентирани към човека опции за персонализация
В стремежа си да предостави най-доброто в класа си потребителско изживяване, HONOR подобри дизайна на MagicOS 8.0, като се ръководи от човешкия фактор. Анимациите за стартиране и излизане от приложения, както и превключването между приложения в новата операционна система са по-естествени и ненатрапчиви и допълват подобрената отзивчивост на потребителския интерфейс, за да осигурят по-плавно изживяване навсякъде.
С MagicOS 8.0 серията HONOR Magic V2 вече разполага и с Magic Capsule – функцията, която позволява на потребителите да разширяват банерните известия както на външния, така и на вътрешния дисплей за достъп до допълнителна информация, свързана с известието. Това подобрява потребителското изживяване, като предлага бърз и удобен достъп до подходяща информация, без да е необходима навигация през множество системни приложения. В допълнение, новият режим за пестене на батерията, Ultra Power Saving Mode, добавя нов превключвател, който позволява на потребителите лесно да минимизират консумацията на ток, за да удължат значително живота на батерията.
Още повече, MagicOS 8.0 дава възможност на потребителите на HONOR Magic V2 да създават персонализирани преки пътища чрез натискане и задържане на желаните от тях приложения. Потребителите могат и да коригират размерите и позициите на папките на началния екран, да ги струпват една върху друга и да превключват безпроблемно между тях чрез плъзгане нагоре и надолу. С MagicOS 8.0 възможностите за персонализация се простират дори и до камерата – потребителите могат да персонализират оформлението на режимите на камерата, като разположат най-използваните режими отпред, за да оптимизират заснемането.
Поверителността и сигурността са защитени от изкуствен интелект на платформено ниво
Серията HONOR Magic V2 гарантира, че личните данни се обработват сигурно на устройството на потребителя. За да предложи нови начини на потребителите да защитят поверителността си, MagicOS 8.0 на HONOR Magic V2 Series въвежда Blur Private Info – нова функция в менюто Споделяне (Share), която позволява на потребителите лесно да забранят възможността от екстракция на чувствителна информация като имена, пароли и контактни номера чрез заснемане на екрана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *