HONOR разкрива четирипластова AI архитектура

Глобалният технологичен бранд HONOR направи своя дебют днес на VivaTech, едно от най-големите събития за технологии и иновации в Европа. По време на откриващата сесия HONOR демонстрира иновативния си подход към вградения в устройството изкуствен интелект и разкри своята новаторска четирипластова стратегия, базирана на изкуствен интелект. HONOR също обяви предстоящи Gen-AI изживявания с Google Cloud, които ще бъдат включени в бъдещи смартфони и отварят вълнуващи възможности за подобряване на потребителското изживяване.

„В HONOR твърдо вярваме, че силата на вградения в устройството изкуствен интелект е във възможностите му за персонализация, интуитивност и защита на поверителността. По този начин всеки може да отключи пълния потенциал на изкуствения интелект безопасно и сигурно“, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на HONOR Device Co., Ltd. „Радваме се също, че започваме дейности с Google Cloud – така използваме нашата комбинирана експертиза, за да отключим потенциала на този хибриден подход и да предоставим още по-безпроблемно AI изживяване на нашите потребители“.

Представяне на четирипластовата AI архитектура на HONOR

По време на въвеждащата сесия HONOR разкри своята четирипластова AI архитектура и демонстрира стратегическия си фокус върху интегрирането на изкуствен интелект в MagicOS. Тази четирипластова архитектура се състои от добре отличими слоеве. Базовият пласт комбинира вграден в устройството и операционната система изкуствен интелект (Cross-device + Cross-OS AI), които формират основата на отворена екосистема, позволяваща споделянето на изчислителна мощност и дейности между устройства и операционни системи. Над този основен пласт, платформеният изкуствен интелект надгражда, като позволява персонализирана операционна система, която предоставя базирано на намерение взаимодействие между човек и компютър и персонализирано разпределение на ресурсите. На третия пласт, изкуственият интелект на ниво приложение представя вълна от иновативни, генеративни AI приложения, които ще революционизират потребителското изживяване. Най-горният пласт – Interface to Cloud-AI – предоставя на потребителите лесен достъп до мащабни облачни услуги, като същевременно приоритизира защитата на поверителността и създава едно холистично и ориентирано към бъдещето AI изживяване.

Като част от MagicOS 8.0, Magic Portal е първият в индустрията потребителски интерфейс, базиран на намерения, който разбира поведението на потребителя и рационализира сложните задачи в едноетапни процеси. В момента Magic Portal поддържа 100 топ приложения в седем направления, включително пътуване, производителност, съобщения, търсене, забавление, пазаруване и социални мрежи, с планове за разширяване на направленията, за да осигури още по-безпроблемно и интелигентно AI изживяване в бъдеще.

Като част от четирипластовата архитектура предстои интеграция на авангардни генеративни AI (Gen-AI) изживявания, захранвани от Google Cloud, в предстоящи смартфони на HONOR, които обещават да предложат на потребителите нови нива на интелигентност и иновации с подобрена защита на поверителността.

Революционна портретна фотография със серията HONOR 200

След успешното стартиране на AI Motion Sensing Capture, новаторска функция, използваща изкуствен интелект за автоматично заснемане на бързо движещи се действия и обекти, HONOR обяви, че предстоящата серия HONOR 200 ще издигне мобилната фотография до нови висоти с изцяло ново изживяване в портретната фотография, задвижвана от изкуствен интелект.

Серията HONOR 200 е на прага да отприщи революция в портретната фотография, като внесе майсторството на Studio Harcourt, легендарното френско фотографско студио, известно с опита си в заснемането на класически портретни снимки на известни личности. На всяка стъпка от процеса на заснемане на портретни снимки, HONOR използва AI технология за пресъздаване на емблематичните ефекти от светлини и сенки на легендарното студио.

Серията HONOR 200 използва изкуствен интелект, за да се обучи от огромна база данни на портрети от Studio Harcourt. По този начин, новата серия разделя целия процес на портретна фотография на девет отделни стъпки и автентично възпроизвежда метода на Studio Harcourt, като прави безупречни портрети със студийно качество с всяко заснемане.

Серията HONOR 200, захранвана от MagicOS 8.0, ще бъде пусната в Париж на 12 юни, за да затвърди още повече ангажимента на HONOR към демократизиране на AI технологията. В стремежа си да направи изкуствения интелект още по-достъпен за по-широка аудитория, HONOR обяви плановете си за внедряване на MagicOS 8.0 в HONOR Magic V2 и HONOR 90, за да даде възможност на повече потребители да изпитат трансформиращата сила на изкуствения интелект.

Синергията между AI и човека: умни устройства за по-добро бъдеще

По време на събитието HONOR беше домакин на задълбочена панелна дискусия с участието на уважавания индустриален експерт д-р Джустин Касел. Дискусията се задълбочи в посока бъдещето на мултимодалното взаимодействие, подчертавайки как то подобрява удобството и защитата на личната неприкосновеност за потребителите на смарт устройства.

“Вграденият в устройствата AI може по-добре да подпомогне индивидуалните потребители,” подчерта Джордж. “Функциите на устройството предлагат персонализирани препоръки като същевременно пазят личните данни на потребителя като ги съхраняват само върху устройството. Например, дизайнът на HONOR Magic Portal гарантира, че потребителите запазват контрол върху избора на услуги и вземането на решения, което подчертава ориентирания към човека фокус на AI на HONOR.”

По отношение на мултимодалните взаимодействия, д-р Джустин Касел отбеляза, че “Хората живеят мултимодално. Възходът на носими устройства като пръстени и игли в комбинация със смартфоните показва нарастващия комфорт с AI, който интегрира говорим език, невербални събития като жестове и лицеви изражения и паравербални елементи като интонация на речта. Това подсказва възприемането на мултимодално чувствителен AI в телефоните. Колкото повече модалности можем да въплътим в една AI система, на толкова повече различни видове хора ще можем да помогнем с нея.”

“Дизайнерската философия на HONOR е насочена към хората като човекът е в центъра на всички устройства,” разкри визията си Джордж. “Захранвана от AI, тази интеграция между устройствата може да комбинира уникалните предимства на различни устройства в бъдеще. Вместо да изучава потребителското поведение в изолация на всяко отделно устройство, този подход ще позволи работа на макро ниво, което предлага обединено разпознаването на намеренията на потребителя и персонализирани препоръки и предложения.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *