Microsoft пусна приложението си за хора с нарушено зрение и за Android (Видео)

Microsoft обяви, че приложението на компанията Seeing AI, вече е достъпно и за Android устройства. То помага на хората с нарушено зрение да “виждат” света около тях и вече работи на 18 езика.

Технологичният гигант поясни, че Android приложението използва последните постижения на компанията в областта на изкуствения интелект и разполага със същите функции като версията за iOS.

Seeing AI предлага на потребителите много начини да научат повече за света около тях, като насочат камерата си към нещо или направят снимка. Например, приложението ще прочете кратък текст, веднага щом камерата го засече. Освен това то може да сканира баркодове и да предоставя информация за продукти, като име, детайли от опаковката и др.

Безплатното приложение може да помогне и за идентифициране на хора, валути, цветове, яркост и др. В добавка – технологията може да чете ръкописен текст на няколко езика.

Seeing AI се появява за Android на 5 декември, обявен за Международен ден на хората с увреждания. Приложението е налично на следните езици: чешки, датски, холандски, английски, фински, френски, немски, гръцки, унгарски, италиански, японски, корейски, норвежки бокмал, полски, португалски, руски, испански, шведски и турски. Microsoft планира да увеличи този брой до 36 през 2024 година.

Вижте повече в прикаченото видео:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *