Motorola празнува 10-годишнината на серията moto g с 200 милиона продадени устройства

Motorola наскоро отпразнува забележителен юбилей – своето 10-годишно пътешествие в сегмента на смартфоните от достъпен клас чрез създаването на серията moto g, като в световен мащаб са продадени над 200 милиона moto g устройства.

Компанията несъмнено трансформира мобилната индустрията още със създаването на първия moto g смартфон, който вплете основните ценности на Motorola: да предоставя все по-иновативни възможности за потребителите и да включва първокласни мобилни изживявания във все по-голям брой потребителски сегменти.

През последните 10 години серията moto g успешно създаде най-лоялната аудитория на Motorola, благодарение на ориентирания към потребителите подход, който марката представи на милиони нови потребители, чиито нужди и очаквания се решават именно от тази серия. 

Първото поколение moto g преосмисли смартфон индустрията

Преди първото поколение moto g, потребителите можеха да избират само между две възможности: да се задоволят с недостатъчно мощно мобилно изживяване или с по-стар премиум смартфон с остарели характеристики. Motorola създаде първия moto g, превръщайки премиум технологиите в по-достъпни за всички, като предостави четириядрен процесор, 1 GB RAM и забавен дизайн със сменяеми капачета. В него бяха включени и любимите мото жестове на Motorola, които дотогава бяха налични само в премиум устройствата на компанията.

moto g се превръща в семейство с представянето на 4-то поколение от серията 

Представянето на moto g4 беше ключов етап от развитието на серията moto g. Проведените по това време проучвания на Motorola показаха, че потребителите ще приоритизират определени функции в зависимост от ценовите точки на устройствата от различни категории. Анализите също така установиха, че нуждата на потребителите от най-новите мобилни технологии нараства все повече. Семейството moto g се разшири, за да отговори на тази нужда, предоставяйки мощни устройства в по-голям диапазон от ценови точки. Потребителите получиха възможност и да използват функции като Moto Maker, които им позволяват да персонализират устройствата си така че да отговарят на избраната от тях мобилна естетика.

Забележително е, че moto g4 също така постави нов стандарт в серията, превръщайки се в първото moto g устройство, което разполага със сензор за пръстови отпечатъци и PDAF система на камерата с лазерен автофокус, която иначе беше достъпна за потребителите на Motorola само в премиум устройствата. 

moto g100 отбеляза 10-то поколение на moto g 

Мoto g100 отбеляза 10-ото поколение на серията moto g. Това бе и първото устройство от серията, което включва мощния Snapdragon 8, разгръщайки силата на 5G свързаността и разполагайки с невероятна батерия. Устройството включва и съвременната платформа Ready For, която предефинира смартфон изживяването, подсилвайки още повече всичко, на което е способен смартфонът.

Семейството moto g засия в цвета на годината на Pantone с moto g84 5G

Съвсем наскоро представеният moto g84 5G, е първият от серията moto g, в който е включен цветът на Pantone за 2023 г., Viva Magenta, и за който е използвана първокласна веганска кожа. Системата на камерата демонстрира OIS и технологията UltraPixel, осигурявайки безупречна яснота и жизненост на изображението при всякаква светлина. Моtо g84 5G се допълва и от 6,5-инчов ултраширок pOLED дисплей с безкраен контраст, който осветява всеки пиксел самостоятелно, генерирайки по-живи цветове и подобрявайки цялостното мобилно изживяване. Моtо g84 5G разполага и с вградени функции с изкуствен интелект в много от областите на устройството: камера, батерия, дисплей и производителност.

Бъдещето на серията moto g

Тази година Motorola отбеляза поредица от от ключови за технологичния свят моменти: 50 години от първия мобилен разговор, проведен с Motorola устройство, 95-годишнината от създаването на бранда а днес и 10 години от представянето на любимата moto g серия Компанията не се съмнява, че мобилните устройства ще продължат да стават все по-важни за потребителите, играейки ролята на лични компютърни платформи и форми на себеизразяване. Motorola обещава да продължи да бъде непреклонна в създаването на най-модерните, конкурентни и желани продукти и преживявания за потребителите на moto g.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *