Sony печели пет награди EISA 2023, включително за Xperia 1 V и Alpha 7R V

Sony бе отличена за поредна година на престижните награди на Expert Imaging and Sound Association Awards (Наградите на Експертната асоциация за изображения и звук – EISA) за 2023 г.

 

Sony печели общо пет награди, включително най-добра камера за автори на съдържание за ZV-E1, най-добър мултимедиен смартфон за Xperia 1 V и най-добър високотехнологичен пълноформатен фотоапарат за Alpha 7R V.

Списък на наградените Sony модели:

  • EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024 (най-добър пълноформатен фотоапарат): Sony Alpha 7R V
  • EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023-2024 (най-добра камера за автори на съдържание): Sony ZV-E1
  • EISA LENS OF THE YEAR 2023-2024 (обектив на годината): Sony FE 20-70mm F4 G
  • EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024 (стандартен твърд обектив): Sony FE 50mm F1.4 GM
  • EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024 (мултимедиен смартфон):Sony Xperia 1 V

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2023-2024 (най-добър пълноформатен фотоапарат): Sony Alpha 7R V

В Alpha 7R V Sony обединява пълноформатен сензор с висока резолюция и 61 милиона пиксела с усъвършенствана автофокусна система за разпознаване на обектите, която се управлява от специален отделен процесор с AI. Тя може да разпознава, фокусира и проследява широка гама от обекти, включително хора, животни, птици, насекоми, коли, влакове и самолети. Също така, Alpha 7R V може да записва видео с 8K качество и кадрова честота от 24fps или 4K при 60fps и включва вградена в тялото стабилизация на изображението, която предлага до 8 стопа ефективно намаляване на нежеланите трептения. Фотоапаратът разполага с електронен визьор с висока резолюция и многофункционален въртящ се сензорен екран. Това е подходящ фотоапарат за всички фотографи, които желаят да улавят изображения с високо ниво на детайлност.

EISA CONTENT CREATOR CAMERA 2023  2024 (най-добра камера за автори на съдържание): Sony ZV-E1

Пълноформатната камера със сменяеми обективи се счита за най-добрата камера на Sony за създаване на съдържание и е специално разработена за тези автори, които желаят да записват влогове, да стриймват на живо или да заснемат видео интервюта. Със своите 12,1 милиона пиксела на сензора и изключително бърз процесор BIONZ XR, ZV-E1 може да записва 4K видео при 60fps с 10-bit 4:2:2 цветове и пълен прочит на данните от пикселите с минимално изкривяване от използването на електронния затвор (rolling shutter). След безплатeн ъпгрейд, камерата може да записва в 4K/120p. Автофокусът се управлява от отделен процесорен чип с AI, подобно на Alpha 7R V. 5-осевата стабилизация на изображението предлага няколко отделни режима. Всичко това е побрано в леко и компактно тяло с въртящ се във всички посоки сензорен екран, интуитивно управление и батерия с висок капацитет.

EISA ОБЕКТИВ НА ГОДИНАТА 2023 – 2024: Sony FE 20-70mm F4 G

При заснемането на видео във формат 16:9 се изисква по-широк ъгъл на кадъра, за да се покрие височината на изображението. Затова FE 20-70mm F4 G предоставя по-широка фокусна дължина в сравнение с повечето стандартни вариообективи на пазара. FE 20-70mm F4 G осигурява и отлична острота на изображението. Ниското тегло, защитата от неблагоприятните външни влияния и фиксираната бленда са сред останалите практични характеристики на обектива.

EISA STANDARD PRIME LENS 2023-2024 (стандартен твърд обектив): Sony FE 50mm F1.4 GM

Обективът от серията G Master предлага най-добрите оптични характеристики и широка бленда F/1.4 в относително лек и компактен формат. Устройството предлага по-висока скорост на автофокуса, по-голяма острота на изображенията и по-гладко разфокусиране на фона (боке), благодарение на иновативния оптичен дизайн и прецизна изработка. Автофокусната система е прецизна и безшумна при AF проследяване както при снимки, така и при видео. Благодарение на защитената от атмосферните влияния конструкция и флуорното покритие на предните елементи на обектива, той може да се използва и в неблагоприятни външни условия.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2023-2024 (мултимедиен смартфон): Sony Xperia 1 V

От многото нови характеристики на Xperia 1 V, тази, която се откроява най-силно, е системата от висококачествени камери. Част от подобренията в този флагшип телефон от пето поколение са в сензорните технологии, за които е използван новият Exmor T за мобилни телефони – многослоен сензор CMOS с двуслойни транзисторни пиксели. Увеличеният 1.7x размер на сензора осигурява значително намалени нива на шума и по-широк динамичен обхват, за нощни кадри на съвсем друго ниво. Основната 24mm основна камера на Sony се допълва от ултраширокоъгълна камера с 16mm фокусна дължина и камера с оптично приближение, обхващаща диапазона 85-125mm. Изключителните фотографски възможности и гъвкавост на Xperia 1 V се допълват от широкия 21:9 формат на екрана, HDR OLED екран с 4K резолюция и мощна 5000mAh батерия с най-новия процесор Snapdragon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *