Смартфоните HONOR 90 и Magic5 Pro могат да подобрят съня Ви и да намалят напрежението в очите

Средностатистическият потребител прекарва над 40% от времето си в будно състояние пред екран, свързан с интернет! Това означава, че е по-важно от всякога да защитим здравето на очите на потребителите и да насърчим по-здравословен сън.

HONOR, водещият световен производител на смарт устройства, приема това много сериозно. Най-новите смартфони на компанията, включително HONOR 90 и HONOR Magic5 Pro, включват авангардни нови технологии за динамично затъмняване и циркаден нощен дисплей. Д-р Глен Джефри е виден академик, който наскоро работи с HONOR, за да изследва смартфоните на компанията и нейните ориентирани към човека технологии за грижа и здраве за очите.

Д-р Джефри е професор по неврология в Института по офталмология, Факултет по мозъчни науки към Лондонския университетски колеж (University College London – UCL), и е публикувал много проучвания за ефектите на синята светлина върху нашето здраве.

Според д-р Джефри:

  • Прекалената синя светлина – като тази от смартфоните – може да доведе до дискомфорт и за някои хора това е свързано с напрежение в очите.
  • Ефектите от регулирането на синята светлина биха могли да се простират отвъд облекчаването на напрежението на очите и също да повлияят на усвояването на витамин D, процеса на стареене, кръвното налягане, сърдечната честота и човешкия метаболизъм.
  • Излагането на синя светлина късно през деня би могло да затрудни заспиването и да влоши качеството на съня, който в крайна сметка си набавяме.

Д-р Джефри е проучил внимателно въздействието на устройствата на HONOR върху очите и способността им за подобряване на цялостното здраве и грижа за очите.

За да се справят с тези предизвикателства, HONOR Magic5 Pro и HONOR 90 включват функция за динамично затъмняване, която съобразява динамичната промяна на естествената светлина с нивото на синята светлина, което екранът произвежда.  Д-р Джефри заключва, че тази функция помага за облекчаване на умората на очите и допълнително предполага, че тя може също да повлияе на кръвното налягане, сърдечната честота и човешкия метаболизъм.

Междувременно циркадният нощен дисплей (Circadian Night Display) настройва яркостта на екрана, за да съответства на циркадните ритми на потребителите. Заключението на Д-р Джефри е, че тази функция помага за по-здравословен сън.

HONOR 90 включва и дисплей с нулево трептене (Zero-Flicker Display) с водеща в индустрията технология за широчинно-импулсна модулация (PWM), която позволява на дисплея да пулсира със скорост до 3840Hz. Това означава, че потребителят вижда без трептене, дори при условия на слаба светлина, тъй като пулсирането на дисплея е незабележимо за човешкото око.

С тези ориентирани към човека иновации, HONOR демократизира потребителските технологии и прави последните нововъведения за комфорт на очите по-достъпни в различни ценови категории.

HONOR има дългогодишна история във възприемането на научен подход към иновациите, ориентирани към човека, и в частност в изобретяването на технологии за грижа и здраве за очите, започвайки  разработването на такива технологии още през 2016 г. Оттогава HONOR поддържа дългосрочно партньорство с една от водещите световни институции за тестване, TÜV Rheinland, която е сертифицирала много от устройствата на HONOR за способността им да филтрират вредната синя светлина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *