България без двете си DotA 2 звезди на Световното първенство по еспорт

DotA 2

За съжаление българският национален отбор по DotA 2 ще участва без двете си най-големи звезди в тази дисциплина на предстоящото Световно първенство по електронни спортове, което ще се проведе в гр. Яш, Румъния, от 24 август, до 3 септември. Това съобщиха за Smartage.bg от Българската федерация по електронни спортове.

Водещият ни играч по DotA 2 и една от световните звезди по тази игра Иван ‘MinD_ContRoL’ Иванов няма да може да се включи в срещите на българския национален отбор, защото по същото време ще е ангажиран със своя клубен отбор Nigma Galaxy на най-големия DotA 2 турнир – The International.

Интервю с Иван ‘MinD_ContRoL’ Иванов пред Smartage.bg четете тук.

Същото важи и за друг водещ български играч – Божидар BZM Богданов, както и за много от звездите на останалите държави, класирали се за мондиала. Проблемът е, че 15-то Световно еспорт първенство, организирано от Световната федерация по електронни спортове, има обявени дати отдавна, но от компанията разработчик на играта DotA 2 – Valve – не се съобразиха с това и ще организират най-голямото си първенство с огромен награден фонд почти по същото време.

Двете събития на практика не се застъпват, а започват с дни разлика, което все пак прави невъзможно участието на много от DotA 2 звездите по света на Световното първенство. То е с много по-малък награден фонд и ще съвпадне с лагерите на големите отбори.

България класира на еспорт мондиала играчи в дисциплините eFootball и Tekken 7, както и отбор по DotA 2. Самият Иван ‘MinD_ContRoL’ Иванов изигра важна роля за класирането, но за съжаление ще се наложи да пропусне първенството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *