Вижте новото лого на Nokia

За пръв път от близо 60 години, някогашният лидер на смартфон пазара промени своето емблематично лого тази неделя, преди началото на Световния мобилен конгрес в Барселона и разкри идентичността на марката. Новото лого на Nokia изоставя шрифтовете Nokia Pure и Yale blue на своя предшественик, за да отрази новата идентичност на марката:

“В съзнанието на повечето хора ние все още сме успешна марка мобилни телефони, но това не е целта на Nokia. Актуализираме нашата стратегия и като ключов фактор, освежаваме нашата марка, за да отразява кои сме днес: лидери в технологичните иновации между бизнеса, пионер в бъдещето, където мрежите срещат облака”, посочи компанията в своя блог-пост. “Искаме да стартираме нова марка, която се фокусира върху мрежите и индустриалната цифровизация, която е напълно различно нещо от наследените мобилни телефони”.

Дали това да е краят на познатото и обичано лого Nokia? Като както вероятно си спомняте, бизнесът с телефони на компанията вече е собственост на HMD Global – компанията съставена от бивши ръководители на Nokia, която придоби права над марката преди близо 7 години и я използва за своите смартфони и таблети. Само ден по-рано тя обяви G22, който носи класическото лого Nokia, а в бъдеще ще стане ясно дали това ще продължи да е така и за следващите модели телефони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *