Геймърският пад Carbon 500 Ultra Wave (Ревю)

Подложките за мишки са необходим аксесоар както при игра, така и при прецизна работа с компютър, и всеки запален геймър ще потвърди това. Едно такова устройство е падът Carbon 500 Ultra Wave на Genesis. В редакцията получихме модела и имахме възможността да тестваме как се работи с него. В следващите редове ще споделим подробно какви са нашите наблюдения.

Външен вид и размери

Първото, което ни направи впечатление, когато разопаковахме пада е, че е много голям. Със своите 1.10 м. дължина и 45 см. широчина той разполага с достатъчно площ, за да не попада мишката извън него, а в същото време има пространство за поставянето и на клавиатурата отгоре. 

Това е предимство пред останалите видове подложки, които не са в състояние да осигурят стабилност на мишката, клавиатурата и лаптопа едновременно. По отношение на визията, за нас не беше изненада, че тя е с издържана в типично геймърски стил – с графитен карбонов дизайн.

Стабилна и лесна за почистване повърхност

Мека и приятна на допир, подложката Carbon 500 Ultra Wave е изработена от карбон, който ѝ придава привлекателен външен вид, здравина и надеждност. Освен това тя е снабдена с гумирана долна повърхност, предпазваща от нежелани плъзгания по бюрото.

Горният ѝ слой, от своя страна, осигурява висока прецизност и скорост на отчитане на движенията към екрана. Това гарантира на играча перфектен контрол и оптимално плъзгане дори и при най-интензивната игра. 

В допълнение, разглежданият геймърски пад на Genesis е защитен от случайни разливания на кафе и напитки. Както успяхме да се уверим сами, почистването става лесно с помощта единствено на кухненска ролкова хартия и обикновен почистващ препарат.

Предимства и функционалности

Най-голямото предимство на Carbon 500 Ultra Wave, според нас е, че покритието му помага на мишката да се движи прецизно и не позволява вибрирането и местенето на курсора в случайни посоки (т.нар. дрифтинг). Освен това, падът осигурява надеждна работа с всички типове сензори и нива на чувствителност. В допълнение – качествените материали, от които е изработен, гарантират дългогодишна активна употреба.

Наличието на повърхност от 1100 х 450 мм., за която споменахме в началото, определено създава в потребителя усещане за комфорт и надеждност, тъй като прави възможно разполагането върху нея на всички необходими за игра устройства като мишка, клавиатура и лаптоп. Като добавим и достъпната ѝ цена от около 40 лв., подложката Carbon 500 Ultra Wavе се превръща в едно практично допълнение за всеки компютър.