360 Hz за най-добрите стрелци

Заклетите фенове на CS:GO биха убили за монитор с висока честота на опресняване. И за да продължим тази шега, когато го получат, със сигурност ще убиват много повече. 😊 Да, бързият монитор е истинска необходимост в FPS игрите, където бързите реакции са безценни.

Точно към този сегмент от играчи AOC насочват своето най-добро оръжие – моделът AGON PRO AG254FG, който предлага главозамайващите 360 Hz честота на опресняване и 1 ms GtG време за реакция. Добавете FreeSync, G-Sync и NVIDIA Reflex Analyzer и очите ви могат да се насълзят от радост, когато видите колко плавна е картината.

За разлика от първите поколения такива специализирани модели за шутъри, този използва качествен 24“ Full HD IPS панел с отлични ъгли на видимост, много добри цветове и предостатъчно яркост.

Когато нищо не трябва да ви разсейва, можете да монтирате и козирката, която ще намерите в комплекта. Тя не само ще ви изолира още по-добре от околния свят, но допълнително ще намали светлинните отблясъци по екрана, който по принцип е с матово покритие.

Промяната на екранните настройки също е много приятно занимание, благодарение на доброто графично меню и отзивчивия джойстик. Но тъй като разполагате с един от най-добрите монитори на AOC, получавате и удобното дистанционно QuickSwitch, което ще направи изборът на конфигурация още по-удобен и бърз. Настройките са доста богати – там ще намерите цяла плеяда от предварително зададени профили за основните типове игри, както и възможности за активиране на допълнителните екстри, които вече познаваме от други геймърски модели на марката – мерник, брояч на кадри, модификатор на цветовете, low-input lag режим и други полезни хубавини.

Но нека не подценяваме и външния вид. На монитор от този клас като възможности и цена не му отива да изглежда обикновено и скучно и AOC са се постарали да включат RGB ефекти на гърба, светлинна лента под долната рамка и проекция на логото AGON непосредствено под екрана, където се разтварят краката на стойката. Тя е направена предимно от метал, масивна е и предлага всички познати възможности за настройка, така че и тук моделът заслужава само похвали. На лице е и задължителната стойка за слушалки.

Остава да решите как да свържете монитора, но имайте предвид, че двата HDMI порта са версия 2.0, което означава максимум 240 Hz, така че най-добре е да ползвате DisplayPort-а. На долната страна ще намерите и четири бързи USB 3.2 порта, от които единият с постоянно зареждане, а другият – зеленият – за свързване на NVIDIA Reflex съвместима мишка като например AOC GM500. Приятно впечатление прави наличието на аналогови 3,5 мм куплунзи за слушалки и микрофон, ако още ползвате такъв модел хедсет.

Е, влюбени ли сте вече? Има защо да е така. Бързината и качествената картина на AOC AGON PRO AG254FG ще ви донесат неподправена радост и най-вече ще ви осигурят истинско предимство в FPS игрите. Мониторът не е евтин, но неговата покупка ви изпраща директно в топ лигата на най-добрите.