Служителите на Теленор зарадваха 80 деца

 

 

Теленор България осъществи за четвърта година поред инициативата „Готови за първия срок“, с която служителите на компанията подкрепиха 80 деца в неравностойно положение. Към тях се присъединиха и CETIN България.

С тази кампания екипите на двете компании дават възможност на ученици, подкрепени от фондация „Конкордия“, да започнат новата учебната година подготвени с необходимите учебни пособия и материали. По този начин 80 децата от уязвими групи тръгват с пълни раници на училище с подходящи за образователните им нужди пособия. Материалите са съобразени с нуждите на децата за цялата учебна година и не са акция, която адресира само първия учебен ден.

“Вярваме искрено, че добротата е първият урок, който децата трябват да научат. Затова за нас е удоволствие, че вече четири поредни години подкрепяме Фондация “Конкордия България” в това начинание и даваме на децата възможност уверени и щастливи да прекрачат прага на класната стая”, коментира Вилиана Станева, експерт „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Теленор България.

Учениците от фондация „Конкордия“ са предимно от семейства, живеещи в недобри битови условия. Родителите им често изпитват затруднения при отглеждането им, затова Фондацията се стреми да подготви малчуганите за училище не само подпомагайки ги материално, но и чрез упражняване на основни умения, необходими в процеса на учене. Децата на Конкордия са будни, любопитни, а училището е техният шанс да направят мечтите си реалност.