Гейминг монитор от Philips

Philips 272E1GAJ е един от най-достъпните монитори с геймърски възможности на пазара, но предлага и солидна добавена стойност под формата на елегантен дизайн и отлични характеристики за използване на офис приложения.

 

Външният вид на Philips 272E1GAJ е модерен и на практика също толкова универсален. Най-характерното в него е формата на стойката, което осигурява много добра стабилност и същевременно не яде твърде много от мястото на бюрото. С нея е свързана и основната ергономична критика – тя може само да се накланя. Вероятно отново по финансови съображения е отпаднало удобното регулиране на височината. Похвала заслужават тънките странични и горни рамки, които правят модела много елегантен.

Технологично от VA панела получаваме много широки ъгли на видимост и висок контраст. В конкретния случай Philips 272E1GAJ прави и отлично впечатление с поддържания цветови набор. Моделът е произведен с технологията Ultra Wide-Color, което му позволява да покрива NTSC 101,5% и sRGB 121,9% по данни на производителя – впечатляващо. От една страна това означава, че ще се радвате на приятни и плавни тонове в игрите, но и че ще можете да работите по взискателни задачи като например обработка на изображения и видео. Резолюцията от 1920х1080 пиксела също предлага достатъчно детайли при 27-инчовия размер и позволява и на по-скромни компютри да осигурят достатъчни кадри в секунда в игрите.

 

Наборът от портове не е толкова разточителен, както при други модели на марката, но включва необходимото – DisplayPort и HDMI, както и аналогов аудио изход за слушалки. На пръв поглед липсва удобния USB хъб, с който сме свикнали, но явно от Philips са искали да запазят цената на модела възможно най-достъпна. За сметка на това са налични вградени говорители с мощност по 3 вата всеки, които се справят съвсем прилично със задачата си, така че не се налага да слагате слушалките всеки път, когато искате да изгледате някое кратко видео или да си пуснете радио за фон.