Tenda A15 предлага висока ефективност на достъпна цена

Двудиапазонният удължител на обхват Tenda A15 е достъпно устройство с висока ефективност, което осигурява по-бърза и сигурна интернет връзка. Той разширява безжичното покритие, осигурявайки интернет във всички кътчета на дома и офиса. Получихме възможност да тестваме една бройка от разширителя и да се уверим от първа ръка в неговите удобства.

 

Предназначение

 

Tenda A15 е предназначен за двуетажни къщи и многостайни апартаменти с площ над 120 кв. метра. Устройството превключва автоматично между 2.4GHz и 5GHz WiFi мрежите като по този начин се избягва каквото и да е прекъсване на интернет сигнала.

 

Външен вид

 

Tenda A15 extender се отличава с компактния си външен вид и малки размери. Благодарение на двете си външни антени, които могат да се въртят на всички страни, устройството може да осигури по-голямо Wi-Fi покритие, както и екстремно бърза скорост за предаване на данни. По този начин потребителите могат да гледат видеоклипове с високо качество, както и да играят мултиплейър игри онлайн без никакъв проблем.

 

Лесен за употреба

 

С разширителя A15 се работи изключително лесно, тъй като той е съвместим с рутерите на почти всички марки, които се предлагат на пазара. Освен това той може много лесно да се свърже с други устройства като мобилен телефон или таблет.

 

Два режима на работа

 

A15 може да работи в два различни режима – Repeater и AP. Устройството превключва бързо и лесно от един режим на друг, в случай на необходимост. Първият режим разширява WiFi покритието като свързва WiFi сигнала на маршрутизатора нагоре по веригата и позволява на кабелните устройства, свързани към неговия LAN порт, да имат достъп до интернет. При втория режим е необходимо да се свърже Ethernet кабела с интернет връзка към LAN порта на A15. По този начин потребителят ще разполага с още една безжична точка за достъп (AP).

 

 

Светодиоден индикатор за местоположение

 

Това е една доста полезна функционалност на удължителя, която помага на собствениците му да определят най-доброто място за него в дома си. Когато светодиодът свети в синя светлина, това означава, че има добра сила на сигнала. Ако светлината е червена, това показва, че сигналът е слаб. Ако индикаторът не свети, сигнал няма. 

 

Други функционалности

 

Под индикаторите се намира WPS бутонът – полезна функционалност, която позволява лесно свързване на устройства към безжичната мрежа. На гърба на повторителя е щепселът за включване към електрическата мрежа.

 

Достъпна цена

 

Както вече казахме, повторителят осигурява всички тези удобства на достъпна цена. Той може да бъде открит в търговската мрежа за около 47 лв. с ДДС и двугодишна гаранция.