ADATA анонсира Ultimate SU720 SSD с капацитет до 1TB

ADATA Technology обяви пазарния дебют на Ultimate SU720 SSD. Новото SATA 6Gb/s устройство е подходящо решение за потребители, които искат да преминат към използване на SSD дискове и предлага висока производителност и надеждност на достъпна цена. Базиран на 3D NAND памет с наличие на интелигентно SLC кеширане, SU720 предлага скорости на четене и запис съответно до 520 и 450MB в секунда.

Голям капацитет, устойчивост и високи скорости

Новото SSD е налично във варианти с капацитет от 5000GB и 1TB, като предлага подобрена ефективност, висока степен на надеждност и оптимално съотношение цена-производителност. SU720 разполага с технология за корекция на грешките, а производителността при случайно четене и запис достига съответно до 50000 /65000 операции в секунда, което е до 2,5 пъти повече в сравнение със стандартен твърд диск. 

Наличната LDPC технология за корекция на грешките с ниска плътност на четността позволява да се увеличи интегритета на данните и защитава съхраняваната информация. За разлика от твърдите дискове, SU720 няма механични части в конструкцията си, което го прави по-устойчив на изпускане и удари. Температурният диапазон на работа също е доста широк в границите между 0°C ~ 70°C, а режимът на работа е тих и енергоефективен. 

Ultimate SU720 ще се предлага с 3-годишна гаранция. Все още няма конкретна информация за локална наличност и цени.