AOC на gamescom 2018

Специалистът при дисплеите AOC ще представи чисто нови попълнения към своята линия от премиум геймърски монитори AGON по време на тазгодишния Gamescom, който ще се проведе в Cologne Exhibition Centre в Кьолн, Германия. Новата серия монитори AGON 3 се отличава със своя изчистен, футуристичен, печелещ награди дизайн и ще дебютира с два извити 27” QHD модела: AG273QCX с FreeSync 2 HDR и PC-VESA DisplayHDR 400 поддръжка, 1 ms MPRT, 144 Hz честота на опресняване и AG273QCG с G-SYNC поддръжка, 1 ms GtG и 165 Hz честота на опресняване. 

 

Подобрени и пресъздадени

Линията AGON на AOC е високо ценена от професионалните геймъри и състезатели по електронни спортове в много турнири след своя дебют през 2016 г. със 144 Hz FreeSync и G-Sync мониторите AG271QX и AG271QG, както и с 240-херцовите AG251FZ и AG251FG. Сега серията AGON 3 говори на нов дизайнерски език: агресивна извивка с радиус 1800 мм, комбинирана с 3-странен безрамков дизайн, поглъща и истински привлича геймърите в играта. Проектирани за LAN партита и големи геймърски събирания, серията монитори AGON 3 идва с механизъм с едно щракване за супер лесно сглобяване и дръжка за носене, вградена в стойката. Препроектираната, остра стойка във формата на „V“ заема по-малко пространство на бюрото и предлага пълни ергономични настройки по височина, както и завъртане. Подлежащите на сериозно персонализиране RGB светлини, оформени като пръстен (AGON Game Lights), нов контролер (AGON Game Pad) за достъп до различни функции в реално време и обичаната стойка за слушалки вече от двете страни на екрана предлагат повече гъвкавост и завършват новия дизайнерски подход на серията AGON 3 Series. Благодарение на своя зашеметяващ дизайн, моделът AG273QCG беше отличен с Red Dot Design Award 2018.

Легендарен ъпгрейд

Новите модели на AOC AG273QCG и AG273QCX не само носят визуална свежест, но и нови дисплейни технологии, последни иновации и необходими подобрения, за които геймърите са мечтали.

По отношение на спецификациите, моделът с Freesync™2 HDR – 27-инчовият AG273QCX, е снабден с извит VA панел с резолюция QHD (2560×1440), 144 Hz честота на опресняване, 4 ms GtG / 1 ms MPRT време за реакция и широк цветови спектър, покриващ 90% DCI-P3. С поддръжка на стандарта PC-VESA DisplayHDR 400 AG273QCX предлага максимална яркост от 400 cd/m² и висок динамичен обхват за реалистична и поглъщаща игра. Благодарение на технологията AMD Radeon Freesync™2 HDR изображението може да бъде директно наложено към естествения цветови спектър и осветеност на монитора за запазване на HDR качеството, като се избягва неефективното тоново съответствие и се запазва ниската латентност.

AG273QCG е снабден с извит 27” TN панел с QHD (2560×1440) резолюция и още по-висока честота на опресняване от 165 Hz, 1 ms GtG време за реакция, 400 cd/m² яркост и поддръжка на NVIDIA G-SYNC.

AOC предлага и много подобрения, които геймърите досега можеха да получат само с използване на допълнителен софтуер: AOC Dial Point ще постави мерник за прицелване, така че геймърите да могат винаги да имат маркер – дори в FPS игрите, които съзнателно ги избягват или уголемяват – по този начин те ще могат прецизно да се прицелват по всяко време. Геймърите могат да сложат и брояч на кадрите (Frames Per Second) в един от четирите ъгъла на екрана, без нужда от специален GPU софтуер или допълнителни конзолни команди. Благодарение на AOC Game Color, потребителите могат да увеличат/намалят насищането на изображението в зависимост от предпочитанията си за по-добри нива на сивото и детайли без нужда от използване на re-shaders или настройки за увеличаване на цветовете в GPU софтуера. Тези настройки могат да бъдат променяни много лесно в реално време с препроектирания QuickSwitch контролер. И двата монитора идват с функции за защита на очите и комфорт като Flicker-Free и Low Blue Light.

 AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) се очаква в Европа през ноември 2018 г., а AOC AGON AG273QCX (Freesync™2 HDR) от декември 2018 г.