Топ 5 на най-надеждните марки лаптопи за 2018-та

В последно време хората все повече залагат на лаптопите като компютърна система и употребата им значително е нараснала. Проучвания показват, че продажбите на лаптопи надвишават тези на настолни компютри. Обикновено човек ползва лаптопа си повече от 8 часа на ден, а това е повече, отколкото средното време за сън.


Само през 2018г. производителите са пуснали на пазара десетки нови модели лаптопи със сходни спецификации, плюсове и минуси. На всеки преносим компютър рано или късно му се налага да посети сервиза за лаптопи, но в следващите редове ще разгледаме най-надеждните марки за тази година, които по-рядко дават дефект. Ето ги и тях:


5. Lenovo

Най-големият продавач на персонални компютри в света. Лаптопите им са известни с дълъг живот на батерията, по-добър от този на други марки, налични на пазара. Моделът им Yoga се нарежда на челна позиция в категорията 2 в 1 лаптопи, заради атрактивния си и стилен дизайн, поставяйки високи стандарти за другите марки, опериращи на същия пазар.


Лаптопите на Lenovo са леки и лесни за пренасяне при пътуване, или по време на работа. Макар че предлага тези нови, модерни и иновативни лаптопи, Lenovo разполага и с широка гама стандартни лаптопи за хората, които искат машина с изчистен, семпъл и класически дизайн. За тези, с по-ниски доходи, Lenovo предлагат и богат избор от многофункционални таблети.


  • висок клас – Lenovo Legion Gaming Y520

  • среден клас – Lenovo lp320

  • нисък клас – Lenovo Ideapad 320E 80XH01FHIN


4. ASUS

Asus са известни с това, че предлагат най-доброто качество при най-оптимални цени, когато става дума за иновативни лаптопи. Те отново постигнаха това с Asus Chromebook Flip, който понастоящем е най-достъпният Chromebook на пазара, без да прави компромиси с качеството. Дизайна на лаптопите е опростен, елегантен и прибран, което ги прави семпли и стилни. Zenbook 3, например, е по-тънък от конкурентите в същата категория и все пак има по-мощен процесор. Освен това е един от най-издръжливите, като може да се справи без проблем с падане от почти един метър.


Потребителите на марката споделят, че не са доволни от техническата поддръжка на Asus, а при добавяне на RAM или дисково пространство, губите едногодишната си гаранция.


  • висок клас – Asus ROG Strix GL553VE-FY047T

  • среден клас – Asus Vivobook Max R541UV-DM525T

  • нисък клас – Asus Vivobook X541UA-DM1358D


3. HP

HP е вторият по големина производител на компютри в света, който обслужва пазари с много и различни нужди и изисквания. Тази година HP представи нововъведения в технологията на преносимите компютри, като направи лаптопите много по-тънки и въведоха нов първокласен дизайн. Те предлагат лаптопи, които отговарят на нуждите на всеки потребител, а той от своя страна може лесно и удобно да намери машина, която да отговаря на всички изисквания. Също така, за разлика от Asus, техническата поддръжка на HP е много ефективна, бърза и полезна.


Най-големият недостатък на HP е краткият живот на батерията. Освен това, новото попълнение на марката, лаптопът HP Spectre X 360, няма слот за SD карта, за да бъде максимално тънък, което е голям минус за някои потребители.


  • Omen серия (геймърски лаптопи) – HP OMEN X-ap046TX

  • висок клас – HP Spectre x360 Convertible

  • среден клас – HP 15-cc130tx

  • нисък клас – HP 15 15-bs615TU


2. Apple

Дизайнът на Apple е легендарен и несравним. Лаптопите са тънки и здрави. Също така, като говорим за външност, няма как да не споменем, че преносимите им компютри са изключително стилни и елегантни. Въвеждането на цвета розово злато (rose gold) при MacBook Pro беше приветствано с овации от потребителите. Следпродажбеното обслужване и техническата поддръжка също са изключителни. Лаптопите Apple имат дълъг живот на батерията и използват уникален лайтнинг конектор за зареждане, което ги прави изключително удобни за път.


Най-големият недостатък на продуктите на Apple е тяхната цена. Най-достъпният лаптоп, MacBook Air, не е подобряван за последните две години, а цената е същата. Също така, Apple все още не предлага лаптопи със сензорен (тъчскрийн) дисплей. В стремежа си да направят най-тънките и леки лаптопи, преносимите компютри на Apple нямат USB портове.


  • висок клас – Apple MJLQ2HN/A 15.4″

  • среден клас – Apple Macbook Air MQD42HN/A 13″

  • нисък клас – Apple MacBook Air MQD32HN/A 13.3″


1. Dell

И така, победителят в днешната класация е Dell! Марката се оказа на върха в класацията за най-надеждни лаптопи за 2018-та година със своите Dell XPS 13 и Dell XPS 15. Техно гигантът въведе нова технология в производството и взе предвид желанията и изискванията на модерния лаптоп потребител. Те подобриха дизайна, за да предложат безупречно изживяване на клиентите си!


Лаптопите Dell са известни с дългия живот на батерията. А от компанията добавят към това и последно 7-мо поколение процесор Intel, за да дадат на потребителите си още по-бърз лаптоп. Всички тези функции идват на още по-ниска цена, което дава на Dell изключително конкурентно предимство пред другите марки лаптопи. Освен това, те предлагат и страхотно следпродажбено обслужване.


Единственият минус е позиционирането на уеб камерата. Иначе марката се оказва най-добрата за годината, към момента!


  • Alienware серия (геймърски лаптопи) –  Dell Alienware 15

  • висок клас – Dell Inspiron 7567

  • среден клас – Dell Inspiron 15 5000 5567

  • нисък клас – Dell Inspiron 15-3567


Всички тези марки са оценени на базата на различни фактори, като дизайн, живот на батерията, скорост, издръжливост, лекота при пренасяне и потребителско обслужване.

 

След като се сдобиете с Вашата машина, инвестирайте и в предпазен калъф или чанта за лаптоп. Колкото и да е издръжлив един лаптоп, той трябва да е защитен при падане и удар. Тези предпазни мерки могат значително да удължат живота на преносимия Ви компютър.