Шест начина да спестим от ремонта на дома

Независимо дали планирате да направите скромно ремоделиране преди празниците или искате да инвестирате в голям ремонт на дома, уверете се, че получавате най-добрите оферти за тези скъпи дейности. Намирането на реномирани майстори за ремонт във вашия район е само половината от битката. Нуждаете се и от ясна представа колко разходи струват материалите и колко време сте в състояние да инвестирате в проекта.


Ето някои от най-добрите начини за пестене на пари от домашни ремонти:


1. Създайте си реалистичен бюджет. Отделете няколко часа, за да съставите подробен списък на ремонтите и видовете материали, които може да са ви необходими за всеки проект. Ако възнамерявате да наемете майстор, помислете за разходите за наемане на човек въз основа на почасова ставка. Събирането на тези важни детайли и ключови данни ще ви помогне да си създадете реалистичен бюджет за проекта за ремонт.


2. Отидете до магазина. Ако не сте редовен клиент в местния магазин за домашни пособия, започнете да разглеждате, за да получите добра представа колко струват нещата. Отделете време, за да прегледате цените на материалите и да ги сравнявате с онлайн търговците на дребно и дори с големите вериги магазини.


3. Търсете отстъпки. Ако се грижите сами за домашните ремонтни проекти и трябва да закупите всякакви скъпи съоръжения, проверете уеб сайта на производителя. Някои производители предлагат отстъпки за определени видове оборудване през цялата година или стимули за потребителите, които купуват екосъобразни продукти и консумативи.


4. Използвайте стари материали. Възможно е да успеете да реконструирате дома и да включите творческата си страна, като да използвате стари суровини по нови начини. Ще откриете, че тези материали са много по-евтини и може би дори ще излезете със свежи идеи за следващия си проект.


5. Преговаряйте с изпълнителите. Бъдете готови да преговаряте с фирмите, които обмисляте да наемете, за да получите най-добрата сделка. Избягвайте да работите с такива, които предлагат по същество ниска цена за услуги, защото може да се наложи да наемете друг изпълнител, който да поправи работата им. Поискайте оферти от най-малко трима или четирима реномирани изпълнители във вашия район.

 

6. Разберете дали имате право на данъчни кредити. Проверете дали вашият проект за подобряване или реконструкция на дома отговаря на условията за данъчен кредит или някакво приспадане. Оценете данъците си за годината с тези фактори и може да откриете, че цената на този проект за ремонт на дома е намалена драматично.