Отзиви от Gamescom 2017 от екипа на Пулсар

Gamescom – най-голямото гейминг изложение в Европа и второто най-голямо в света (първенството все още се държи от Asia Game Show) се проведе за осма поредна година в Кьолн, Германия. Тази своеобразна „Мека на европейския гейминг“, задминала преди години непоклатимото някога Electronic Gaming Expo в САЩ, събра в периода между 22 и 26 август тази година над 350 000 посетители, поставяйки поредния рекорд по посещаемост в сравнително кратката си история. Тази цифра е с малко по-голяма от миналогодишната – приблизително 345 000 посетители и пет пъти по-голяма спрямо посещаемостта на Е3 2017 година, наброяваща 68 000 геймъри и хора от индустрията.

Сред представителите на 106 различни страни и над 919 компании беше и екипът на Пулсар, който вече над четвърт век не е изгубил своята любов към игрите.

„За нас това не е просто бизнес, това е начин на живот“ – заявява ПР Мениджърът на фирмата Александър Бакалов – „Всеки един от нас е наблюдавал развитието на тази индустрия, която не спира да ни изненадва и привлича не просто с все по-качествена визия, но и с първокласни истории, иновативни идеи и все по-добре интегрирани режисьорски подходи, наподобяващи за холивудски филм, в който ти си участникът. Винаги съм смятал, че хората, които твърдят, че не харесват игрите просто все още не са открили своята игра. Аз поне не се сещам за друга индустрия, която наистина е способна да сбъдва мечти и да ти даде възможността да ги изживееш. Именно за това не отиваме на Gamescom, само за да проведем необходимите работни срещи, като при всяка стандартна командировка. Ние сме там най-вече, за да видим новите анонси и да се наредим на опашките в Кьолнмесе заедно със стотици хиляди други геймъри като нас, за да изпробваме новите игри. И да открием сред тях някоя нова мечта.“

Господин Бакалов допълва, че Gamescom е нещо, чиято атмосфера трудно може да се опише с думи. Именно за това с колегите си от Пулсар искат поне да опитат да ни я покажат не под формата на предвидените за пресата и добре полирани материали, а със снимки и клипове, които са заснели лично.

Ето ги и тях.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=6pyixZWz0ts&feature=youtu.be

Снимки: http://bit.ly/2vwqmhv

Най-важните обявления и трейлъри от изложението, събрани на едно място: https://www.forplay.bg/articles/games/feature/318/gamescom-2017

 

мода