Телевизорът LG Wallpaper OLED TV ще излезе през 2017 г

На сайта на организацията Wi-Fi Alliance се появи информация за новите телевизори на LG на базата на органични светодиоди (OLED) – те ще излязат на пазара през следващата година.

Споменават се сериите телевизори B7, C7, E7 и G7 с диагонал от 55 до 77 инча. Те ще бъдат както плоски модели, така и такива с огънат екран. Най-голямо внимание заслужават телевизорите от семейството W7. Под това название се крият свръхтънките гъвкави панели Wallpaper OLED TV, прототипи на които бяха демонстрирани още през 2015 г.

В серията W7 сега се посочват два модела – с диагонал 65 и 77 инча. Преди беше съобщено, че дебелината на  Wallpaper OLED TV ще е само 1 мм, а теглото 1,9 кг. Панелите от нов тип могат буквално да се използват вместо тапети. За закрепването на този телевизор се използва специална магнитна основа, която предварително се монтира на нужното място на стената.

Очевидно е, че цената на Wallpaper OLED TV при появата им на пазара ще се изчислява в хиляди долари. LG засега не коментира тази информация.