Новият проектор CineBean Q на LG печели международни награди за дизайн

Преносимите проектори бързо се превръщат в съществено важни устройства за развлечение в дома, предлагайки завладяваща смесица от качество и практичност на любителите на визуалното съдържание, които искат да му се насладят на голям екран и в движение. Ако добрите проектори са компактни и безжични, то най-добрите се отличават с невероятен дизайн, който обогатява визуалното преживяване без да жертват потапянето в картината или качеството на изображението.

Сред този нарастващ тренд изпъква един продукт, комбиниращ дизайн и функционалност. Протекторът на LG CineBean Q (HU710PB) наскоро получи Red Dot Design Award и Silver Award от International Design Excellence Award (IDEA) за отличителен дизайн. С два от три от най-престижни международни приза, новият модел портативен проектор на LG доказва своята функционалност и уникалния си дизайн, особено „с естетичния си външен вид в модерното домашно пространство“, както отбелязва и журито на Red Dot Design Award.

Уникалният, изключително подвижен дизайн на LG CineBeam Q е едновременно компактен и изискан. CineBeam Q има изтънчен метален завършек, който безпроблемно се вписва във всяко пространство като луксозен интериорен аксесоар. Модерният проектор разполага с 360-градусова въртящата се дръжка, която позволява на потребителите да пренасят лесно устройството както вътре, така и навън – на къмпинг или в двора, предоставяйки 4К качество на всяка една локация. Тази дръжка също функционира като стойка, която улеснява настройването на проектора в различни позиции.

Познати на световни конкурси за дизайн, проекторите на LG са спечелили различни международни награди през годините, много от които за своите водещи модели LG CineBeam и LG ProBeam. LG CineBeam HU80K получава наградата Best of the Best на Red Dot Design Awards през 2018 г., а в същата година печели и iF Design Award, както и се класира в Best 100 на Good Design Awards – реномиран списък, който отличава артистичността заедно с изключителната практичност. Следващата година новият модел LG CineBeam HU85L също е номиниран за Red Dot Design Award и iF Design Award за минималистичния външен вид, който се съчетава с всеки интериор. Освен това, моделите HF80J и HF85J получават Red Dot Design Award и iF Design Award през 2017.

Тази поредица от постижения в областта на дизайна се простира далеч отвъд моделите CineBeam. Например бизнес проекторът LG ProBeam BU50NST взима наградите Red Dot Design Award и Good Design Award през 2020 г. за своя практичен дизайн, който естествено се вписва в офис пространствата. LG ProBeam показва, че бизнес проекторите, използвани в зали за срещи и търговски обекти, могат да бъдат и естетически красиви и допълващи интериора.

Въпреки че стилните, компактни проектори набират популярност, някои потребители имат притеснението, че този дизайн може да компрометира функционалността. Въпреки това, най-новите проектори на LG предлагат най-доброто от двата свята – усъвършенствани функции, които подобряват потребителското изживяване, допълнени от възможно най-елегантния и стилен външен вид. Ето защо LG CineBeam Q е обявен за „Top Choice  2024“ от AVS Forum, световноизвестна общност, специализирана в домашното кино и AV устройствата. Тяхното ревю подчертава ясните изображения, възпроизвеждането на ярки цветове, висококачествен дизайн и силна функционалност.

Моделите на проекторите на LG CineBeam и ProBeam продължават да предизвикват конвенционалния дизайн чрез стратегия, която преди всичко защитава иновациите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *